ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας: Παρά τις απειλές το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα βγαίνει πιο δυνατό

Κουτσούμπας: Παρά τις απειλές το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα βγαίνει πιο δυνατό
ΙΝΤΙΜΕ

«Παρά τις απειλές, τα ψέματα, τις συκοφαντίες, την καταστολή οι εργαζόμενοι, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα βγαίνουν πιο δυνατοί από αυτή τη μάχη», δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην απεργιακή συγκέντρωση Συνδικάτων Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών στο Σύνταγμα, ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο.

Ο κ. Κουτσούμπας προσέθεσε και το εξής: «Η πλειοψηφία του λαού μας σήμερα, πολύ περισσότεροι εργαζόμενοι αύριο, θα αφήσουν στα χαρτιά αυτό το νομοσχέδιο - έκτρωμα του "Χατζηθάφτη". Θα το πετάξουν στα σκουπίδια».

Σε εξέλιξη οι κινητοποιήσεις κατά του εργασιακού στο κέντρο της Αθήνας

Στους δρόμους είναι για δεύτερη φορά εργατικά συνδικάτα, Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα, ζητώντας την απόσυρση του εργασιακού νομοσχεδίου ανήμερα της ψήφισής του από την Ολομέλεια της Βουλής.

Στην Αθήνα οι πρώτες κινητοποιήσεις ξεκίνησαν από τις 9 το πρωί, ενώ συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν έξω από τη Βουλή και το απόγευμα από τις 17:00. Ανάλογες κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί για τουλάχιστον 60 πόλεις της χώρας.

Η ΑΔΕΔΥ διοργάνωσε συλλαλητήριο στις 11:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ τo κεντρικό απεργιακό συλλαλητήριο διοργανώνεται από τη ΑΔΕΔΥ και το ΕΚΑ στις 18:00 στο Σύνταγμα.

Το ΠΑΜΕ διοργάνωσε απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 το πρωί και στις 17:00 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος.

Στο πλευρό των εργαζομένων είναι και ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας και η βουλευτής Αλέκα Παπαρήγα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ