ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας προς Μητσοτάκη: Ποιος κατασκευαστής θα έδινε διαμέρισμα σε έναν μπαταχτσή

Τσίπρας προς Μητσοτάκη: Ποιος κατασκευαστής θα έδινε διαμέρισμα σε έναν μπαταχτσή
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ INTIME

Nα ζητήσει συγγνώμη για τη διαχείριση του ζητήματος της AstraZeneca κάλεσε τον πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε στην κριτική ότι η Αντιπολίτευση δεν έβαλε πλάτη στη διαχείριση της πανδημίας, λέγοντας πως αυτά μπορεί να τα λέει μονάχα κάποιος που δεν έχει επίγνωση της πραγματικότητας ή είναι αχάριστος.

«Θέλω να θυμίσω ποια ήταν η στάση σας ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απέναντι σε καθετί που έκανε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Σας θυμίζω ότι είχατε έρθει εδώ και μας κουνάγατε το δάχτυλο ως υπεύθυνους και εγκληματίες για τον ιό της γρίπης. Και έρχεστε σήμερα εδώ σαν να μην έχετε καταλάβει τίποτα» είπε ο κ. Τσιπρας.

Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σχολίασε, δε, πως η κυβέρνηση αντί συγγνώμης σε νέους κάτω των 39 ετών, που με δικές της υποδείξεις η επιτροπή όρισε μόνο ένα εμβόλιο κι άσκησε πιέσεις ενώ στην ΕΕ έλεγαν ότι αυτό προκαλεί θρομβώσεις στους νέους, συνεχίζει την καραμέλα πως η Αντιπολίτευση δεν «έβαλε πλάτη» στην διαχείριση της πανδημίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε την κυβέρνηση να ζητήσει συγγνώμη για τη διαχείριση του ζητήματος της AstraZeneca. Στηρίζοντας, δε, τον πρώην υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη που δέχθηκε «πυρά», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Ο Πολάκης ήταν στην Επιτροπή που έδωσε την οδηγία να το κάνουν οι κάτω των 60; Ο Πολάκης άλλαξε μετά απόφαση και είπε συγγνώμη λάθος αποσύρεται, γιατί είναι επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία;»

Η πολυκατοικία, ο διαχειριστής και το διαμέρισμα

Απαντώντας στο λογοπαίγνιο του πρωθυπουργού για τον διαχειριστή πολυκατοικίας, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε: «Ωραίο λογοπαίγνιο για το διαχειριστή της πολυκατοικίας και την πολυκατοικία που θα κατασκεύαζα εγώ και δεν θα μπαίνατε διαχειριστής. Να σας πω κάτι; Δεν ξέρω κανέναν εργολάβο που θα σας έδινε διαμέρισμα… σε έναν τέτοιο μπαταχτσή, που δεν θα του έδινε ποτέ τα λεφτά πίσω.

»Σε ένα από τα πολλά ακίνητα που εσείς διαθέτετε θα βάζατε διαχειριστή κάποιον που, όπως εσείς, αντί να μειώσει τα χρέη της επιχείρησης του, όπως εσείς στο κόμμα σας συσσωρεύετε 30 εκατομμύρια κάθε χρόνο φτάνοντας τα 120 εκατ. ευρώ τη δεκαετία σε ένα χρέος που συσσωρεύεται στην πλάτη του ελληνικού λαού; Αντί για ευφυολογήματα, ελάτε αν έχετε τα κότσια να συζητήσουμε την πρόταση νόμου που έχουμε καταθέσει ώστε να πληρώσετε επιτέλους, που είναι ζήτημα ισονομίας».

Η δευτερολογία του πρωθυπουργού

Προηγήθηκε η δευτερολογία του πρωθυπουργού, ο οποίος απάντησε στις κατηγορίες τού Αλέξη Τσίπρα περί «εργασιακού μεσαίωνα» που εισάγει το εργασιακό νομοσχέδιο.

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε τη δευτερολογία του σχολιάζοντας την αποστροφή του Αλέξη Τσίπρα ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «έβαλε πλάτη» στον αγώνα κατά της πανδημίας.

Ανακαλώντας παλαιότερες δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα την ιστορική σας αποστροφή και τις θα γίνει στις επόμενες εκλογές, Να σας πω ένα μυστικό; Δεν είστε Ανδρέας Παπανδρέου. Ας αφήσουμε στην άκρη αυτό το ψέμα ότι βάλατε πλάτη στην κυβέρνηση».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις πρόσφατες αιτιάσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη, ο οποίος, κατά τον πρωθυπουργό, αφήνει υπονοούμενα για την ασφάλεια των εμβολίων. «Να αποκηρύξετε τις σαχλαμάρες Πολάκη», ζήτησε ο πρωθυπουργός κατά τη δεύτερη παρουσία του στο βήμα.

«Άκουσα τις αναφορές σας περί ελίτ. Ο εργατοτεχνίτης που θα χάσει τη δουλειά του και θα λάβει αποζημίωση ως υπάλληλος είναι ελίτ; Είναι ελίτ ο νέος πατέρας που θα πάρει άδεια πατρότητας για πρώτη φορά;», αναρωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναφερόμενος στην κριτική για το νομοσχέδιο, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Οι ίδιες οι εργασιακές σχέσεις έχουν αλλάξει, όχι επειδή το επιθυμούμε αλλά επειδή έτσι προέκυψε. Δεν μπορούμε εμείς να αμφισβητήσουμε την πραγματικότητα. Αλλά μπορούμε να ρυθμίσουμε την πραγματικότητα των επιχειρήσεων. Σας έκανα μια σειρά από ερωτήσεις, αν συμφωνείτε ή αν διαφωνείτε με συγκεκριμένες ρυθμίσεις του νομοσχεδίου. Γι' αυτά δεν είπατε κουβέντα», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

«Όταν θα γίνουν οι εκλογές, σε δύο χρόνια, θα κάνουμε τη συνολική αποτίμηση για το πώς θα φέρουμε τη χώρα μας στον δρόμο της ανάπτυξης είπε προσθέτοντας ότι «τα άστρα είναι ευθυγραμμισμένα στην πορεία ανάπτυξης της οικονομίας», είπε ο πρωθυπουργός επαναλαμβάνοντας ότι οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους.

«Η δεξιά, η Νέα Δημοκρατία που αντιπαλεύετε δεν υπάρχει, αντιπαλεύετε φανταστικούς ανεμόμυλους» τόνισε αναφερόμενος προσωπικά στον κ. Τσίπρα, ενώ απαντώντας, όπως είπε, στην «απρέπεια» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σε συνέντευξή του είχε πει πως δεν θα εμπιστευόταν τον κ. Μητσοτάκη ούτε για διαχειριστή της πολυκατοικίας του, σχολίασε:

«Σίγουρα δεν θα μπορούσα να είμαι διαχειριστής μιας πολυκατοικίας που θα είχατε φτιάξει εσείς ως πολιτικός μηχανικός», είπε ολοκληρώνοντας τη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός.

Νωρίτερα, στην πρωτολογία του, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία για τις διατάξεις του νομοσχεδίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ