ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φραγκογιάννης με Ονάλ στην Αττάλεια: Επικυρώθηκε η θετική ατζέντα Ελλάδας - Τουρκίας

Φραγκογιάννης με Ονάλ στην Αττάλεια: Επικυρώθηκε η θετική ατζέντα Ελλάδας - Τουρκίας
Φωτογραφία αρχείου

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021 15:31

Στο περιθώριο της Συνόδου κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας Χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP), που πραγματοποιείται στην Αττάλεια της Τουρκίας, ο υφυπουργός Εξωτερικών για την Οικονομική Διπλωματία, Κώστας Φραγκογιάννης, συναντήθηκε την με τον Τούρκο ομόλογό του, Σεντάτ Ονάλ, σε συνέχεια των συνομιλιών που πραγματοποιήθηκαν στην Καβάλα πριν από δύο εβδομάδες.

Στη συνάντηση έγινε επισκόπηση και αποτύπωση της προόδου των 25 θεματικών της θετικής ατζέντας, η οποία περιλαμβάνει: οικονομική και επιχειρηματική συνεργασία, μεταφορές και τηλεπικοινωνίες, τεχνολογία, ενέργεια, τουρισμό, ναυτιλία, εκπαίδευση, κοινωνική ασφάλιση, υγεία και περιβάλλον.

Οι δύο αντιπροσωπείες συμφώνησαν να ξανασυναντηθούν στο εγγύς μέλλον.

Οι κ.κ. Φραγκογιάννης και Ονάλ είχαν συναντηθεί στις 29 Μαΐου στην Καβάλα, όπου συζήτησαν διμερή και περιφερειακά ζητήματα, «στρώνοντας» το δρόμο για τη λεγόμενη θετική ατζέντα. Η συνάντηση εκείνη είχε πραγματοποιηθεί ένα εικοσιτετράωρο πριν από την επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην Αθήνα και το ραντεβού του με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια.

Στην Καβάλα, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η συνάντηση των δύο υπουργών διεξήχθη σε φιλικό και εποικοδομητικό κλίμα, ενώ έγινε μια διεξοδική συζήτηση επί των προτάσεων προώθησης της διμερούς συνεργασίας στους οικονομικούς και εμπορικούς τομείς, καθώς και σε θέματα που άπτονται των επαφών μεταξύ των δυο λαών (people to people contacts).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ