ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άμεση αλλαγή του Ποινικού Κώδικα με αφορμή το έγκλημα στα Γλυκά Νερά ζητά η Ελληνική Λύση

Άμεση αλλαγή του Ποινικού Κώδικα με αφορμή το έγκλημα στα Γλυκά Νερά ζητά η Ελληνική Λύση
INTIME/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Αναφορά στον ισχύοντα Ποινικό Κώδικα αναφορικά με την ποινή ισόβιας κάθειρξης με αφορμή την διαλεύκανση της υπόθεσης της δολοφονίας στα Γλυκά Νερά κάνει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση

«Το γεγονός ότι ο δράστης του φρικτού εγκλήματος στα Γλυκά Νερά σε λίγα χρόνια θα είναι ελεύθερος, καθιστά επιτακτική την άμεση αλλαγή του Ποινικού Κώδικα και την αφαίρεση των ευεργετικών διατάξεων καθώς και οποιουδήποτε ελαφρυντικού για την έκτιση της ποινής. Ο στυγερός δολοφόνος πρέπει να τιμωρηθεί με την αυστηροτέρα των ποινών», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση και καταλήγει.

«Όταν λέμε Ισόβια, θα πρέπει να εννοούμε Ισόβια».

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή η Εισαγγελία Αθηνών άσκησε στον 32χρονο πιλότο, ο οποίος μετά από 37 ημέρες ομολόγησε τη δολοφονία της συζύγου του στα Γλυκά Νερά, ποινική δίωξη για δυο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα,.

Συγκεκριμένα τα κακουργήματα είναι:

  • Ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση
  • Κακοποίηση ζώου

Τα πλημμελήματα είναι:

  • ψευδής καταγγελία επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του.
  • ψευδής κατάθεση κατ´ εξακολούθηση λόγω ψευδών καταθέσεων που έδωσε στις Αρχές.

Εις βάρος του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης καθώς θεωρείται ύποπτος φυγής λόγω της ιδιότητάς του (πιλότος) και της οικονομικής του επιφάνειας αλλά και ύποπτος τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων εξαιτίας τόσο του τρόπου που δολοφόνησε την Καρολάιν όσο και του τρόπου που παραπλάνησε τις Αρχές με ψευδή στοιχεία που δείχνουν ότι δεν έχει αναστολές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ