ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η Γραμμή 4 του Μετρό θα εξυπηρετήσει σχεδόν 400.000 συμπολίτες μας

Μητσοτάκης: Η Γραμμή 4 του Μετρό θα εξυπηρετήσει σχεδόν 400.000 συμπολίτες μας
INTIME NEWS / ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο Άλσος Βεΐκου η εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβαση έναρξης εργασιών για την κατασκευή της Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας από την Αττικό Μετρό ΑΕ με την ένωση εταιρειών «J&P ΑΒΑΞ Α.Ε. - GHELLA SpA - ALSTOM Transport S.A».

«Το 2006 σε μία παρέμβαση μου στο Εθνικό κοινοβούλιο νέος βουλευτής τότε στη δεύτερη περιφέρεια Αθηνών είχα τολμήσει την πρόβλεψη ότι αν δεν προχωρήσουμε γρήγορα και τολμηρά στην επέκταση του Αττικού Μετρό, η Αθήνα από φυσικά θα παραλύσει. Πιστεύω ότι 15 χρόνια μετά η πρόβλεψη αυτή εξακολουθεί να είναι επίκαιρη και χαίρομαι ιδιαίτερα που σήμερα θα υπογράψουμε τη σύμβαση του μεγαλύτερου του μεγαλύτερου δημόσιου έργου που θα γίνει στη χώρα μας τα επόμενα χρόνια», σημείωσε ο πρωθυπουργός, ξεκινώντας την ομιλία του.

«Θα εξυπηρετήσει σχεδόν 400.000 συμπολίτες μας και θα καλύψει τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές του Λεκανοπεδίου, ενώ θα προσδώσει σημαντική αξία στις περιουσίες τους. Παράλληλα, θα δώσει πρόσβαση στο μετρό σε εμβληματικές περιοχές όπως η Πανεπιστημιούπολη αλλά και το ίδιο το κέντρο της Αθήνας. Πιστεύω ότι δεν χρειάζεται να αναλώσουμε ιδιαίτερη ενέργεια, για να πείσουμε τους πολίτες για την εξαιρετική σημασία αυτού του έργου», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε, εξάλλου, και στις δυσκολίες που αντιμετώπισε η κυβέρνησή του αναφορικά με την υλοποίηση του έργου, αμέσως μόλις ήρθε στην εξουσία.

«Όταν ήρθαμε στα πράγματα το ζήτημα της γραμμής 4 φαινόταν ένας άλυτος γρίφος και φτάσαμε κοντά στην ιδέα να ακυρώσουμε το σχετικό διαγωνισμό. Αντ' αυτού, όμως, συνεχίσαμε και είμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση να μπορούμε να προχωρήσουμε στην υπογραφή αυτής της σύμβασης», ανέφερε.

Δείτε την ομιλία του πρωθυπουργού

Στην εκδήλωση που βρίσκεται σε εξελιξη, είναι παρόντες ο γενικός γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, ο αντιπρόεδρος του ΔΣ και Διευθύνων Σύμβουλος της Αττικό Μετρό ΑΕ, Νικόλαος Κουρέτας και ο διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΑΒΑΞ, Κωνσταντίνος Μιτζάλης.

Η νέα γραμμή θα περιλαμβάνει 15 σταθμούς, ενώ εκτιμάται οτι καθημερινά θα μετακινούνται 340.000 επιβάτες.

Καραμανλής: Το Μετρό της Αθήνας παίρνει και πάλι μπρος

Αναλυτικά οι σταθμοί του Α’ τμήματος της Γραμμής 4

Ο πρώτος σταθμός, «Άλσος Βεΐκου», χωροθετείται επί της λεωφόρου Βεΐκου - Ομορφοκκλησιάς πλησίον της διασταύρωσης με την οδό Τράλλεων.

Ο 2ος σταθμός, «Γαλάτσι», χωροθετείται στην διασταύρωση των λεωφόρων Βεΐκου και Γαλατσίου.

Ο 3ος σταθμός, «Ελικώνος», χωροθετείται στη συμβολή των οδών Αγίας Γλυκερίας και Πάρνηθος στον Δήμο Αθήνας, παρά τον λόφο Ελικώνος.

Ο 4ος σταθμός, «Κυψέλη», χωροθετείται στην πλατεία Κυψέλης.

Ο 5ος σταθμός, «Δικαστήρια», χωροθετείται σε ελεύθερο χώρο στα δυτικά του συγκροτήματος των κτιρίων των δικαστηρίων.

Ο 6ος σταθμός, «Αλεξάνδρας», χωροθετείται σε ελεύθερο χώρο στην διασταύρωση Λεωφ. Αλεξάνδρας και οδού Μουστοξύδη.

Ο 7ος σταθμός, «Εξάρχεια», χωροθετείται στην πλατεία Εξαρχείων.

Ο 8ος σταθμός, «Ακαδημία», είναι σημαντικός σταθμός ανταπόκρισης με άμεση υπόγεια σύνδεση με τον σταθμό «Πανεπιστήμιο» στην Γραμμή 2. Χωροθετείται κάτω από την οδό Ακαδημίας, στην περιοχή των κτιρίων της «Τριλογίας», μεταξύ του κεντρικού κτιρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και του πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων.

Η γραμμή συνεχίζει με τον 9ο σταθμό, «Κολωνάκι», στην ομώνυμη πλατεία.

Ο 10ος σταθμός, «Ευαγγελισμός», χωρoθετείται πλησίον του υφιστάμενου σταθμού και εντός του παρακείμενου πάρκου, με άμεση σύνδεση για τους επιβάτες των γραμμών 3 & 4.

O 11ος σταθμός, «Καισαριανή», χωρoθετείται στην περιοχή διασταύρωσης των οδ. Υμηττού και λεωφ. Εθν. Αντιστάσεως.

O 12ος σταθμός, «Πανεπιστημιούπολη», χωροθετείται στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθήνας στον Δήμο Καισαριανής, βόρεια της εσωτερικής οδικής αρτηρίας.

O 13ος σταθμός, «Ιλίσια», χωρoθετείται στην περιοχή της πλατείας Κύπρου και της πλατείας Αόρνου στα Άνω Ιλίσια.

O 14ος σταθμός, «Ζωγράφου», χωροθετείται στην περιοχή της πλατείας Γαρδένιας στη συνοικία Ζωγράφου.

Ο 15ος σταθμός, «Γουδή», χωρoθετείται στην περιοχή της πλατείας Ελευθερίας και οδού Λοχ. Σπηλιόπουλου.

Το γράφημα του Υπουργείου Μεταφορών για τη νέα Γραμμή 4 του Μετρό

Δείτε το βίντεο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που προβλήθηκε στην εκδήλωση με τα 15 σημεία της Αθήνας όπου θα κατασκευαστούν οι νέοι σταθμοί του Μετρό της Γραμμής 4.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ