ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξενογιαννακοπούλου: Η κυβέρνηση παραδίδει την Επικουρική Ασφάλιση στα ιδιωτικά συμφέροντα

Ξενογιαννακοπούλου: Η κυβέρνηση παραδίδει την Επικουρική Ασφάλιση στα ιδιωτικά συμφέροντα
ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Συνεχίζει την επίθεση ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για το νέο σύστημα Επικουρικής Ασφάλισης.

Άλλωστε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος είχε προβλέψει θερμό καλοκαίρι (και) για το ασφαλιστικό.

Με σημερινή δήλωσή της η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου αντέδρασε σε πολύ υψηλούς τόνους στην παρουσίαση του νέου συστήματος. Συγκεκριμένα η Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων δήλωσε:

«Η επίθεση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στην κοινωνική πλειοψηφία συνεχίζεται. Μετά το αντεργατικό νομοσχέδιο, σήμερα ο κ. Χατζηδάκης και ο κ. Τσακλόγλου παρουσίασαν την παράδοση της Επικουρικής Ασφάλισης στα ιδιωτικά συμφέροντα. Προεκλογικά βέβαια το διέψευδαν! Άλλο ένα μεγάλο ψέμα της ΝΔ προς τον ελληνικό λαό, που θα κληθεί να πληρώσει το μάρμαρο.»

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου προσέθεσε ότι:

«Η αντιμεταρρύθμιση αυτή καταλύει την βασική αρχή της «αλληλεγγύης των γενεών», δηλαδή την πληρωμή των επικουρικών συντάξεων από τις εισφορές των εργαζομένων.

Θα πλήξει του σημερινούς και μελλοντικούς συνταξιούχους, και συνολικά τους φορολογούμενους, που θα πληρώσουν το κόστος πληρωμής των επικουρικών συντάξεων.

Θα πλήξει του νέους ασφαλισμένους κάτω των 35 ετών, καθώς οι ασφαλιστικές τους εισφορές θα γίνουν αντικείμενο χρηματιστηριακού τζόγου και επενδυτικού ρίσκου!»

Ανέφερε ακόμα ότι:

«Οι υπουργικές δηλώσεις για υποτιθέμενες αυξήσεις των επικουρικών συντάξεων των νέων είναι παραπλανητικές, καθώς βασίζονται σε προσδοκίες αποδόσεων.

Η αλήθεια είναι ότι αυτή η αντιμεταρρύθμιση θα κοστίσει στους φορολογούμενους πάνω από 56 δισεκατομμύρια ευρώ.»

Και κατέληξε ως εξής:

«Εν μέσω πανδημίας και κρίσης, η κυβέρνηση Μητσοτάκη πλήττει το δημόσιο συμφέρον, προκειμένου να εξασφαλίσει τεράστια κέρδη σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες.

Αποστερεί τους πόρους του Προϋπολογισμού από τη στήριξη των εργαζομένων και των ανέργων, της πραγματικής οικονομίας και του Κοινωνικού κράτους.

Η κυβέρνηση θα μας βρει αποφασιστικά απέναντι στη Βουλή και στην κοινωνία.»

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ