ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πελώνη για Sputnik και Sinovac: Λύση οι εμβολιασμοί, όχι οι περιορισμοί στις μετακινήσεις

Πελώνη για Sputnik και Sinovac: Λύση οι εμβολιασμοί, όχι οι περιορισμοί στις μετακινήσεις
ΙΝΤΙΜΕ

Η λύση είναι οι εμβολιασμοί, και όχι πρόσθετοι περιορισμοί στις μετακινήσεις στην παρούσα φάση όπως τόνισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη

Σχολιάζοντας αναφορές ότι Γερμανία και Γαλλία άσκησαν κριτική στην Ελλάδα και άλλες τουριστικές χώρες για το γεγονός ότι δέχονται τουρίστες που έχουν κάνει το ρώσικο (Sputnik V) ή το κινεζικό εμβόλιο (Sinovac), η κ. Πελώνη σημείωσε ότι έγινε ευρύτερη συζήτηση για την πανδημία και τη νέα μετάλλαξη Δέλτα και ότι δεν υπήρξε συναίνεση για πρόσθετους περιορισμούς στις μετακινήσεις, αλλά για την ανάγκη επιτάχυνσης των εμβολιασμών.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε, στον ΣΚΑΪ, ότι η Ελλάδα είναι συνεπής στο ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό COVID.

Αναφερόμενη στο κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής για την Τουρκία, σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι ικανοποιημένη, καθώς η συνέχεια και συνέπεια στην αποκλιμάκωση από την πλευρά της Τουρκίας παραμένει όρος για την προώθηση μιας θετικής ατζέντας με τρόπο σταδιακό, αναλογικό και αναστρέψιμο, αφού τα ευρωτουρκικά συνδέθηκαν με τη συμπεριφορά της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου.

Σημειώνεται ότι οι 27 ηγέτες χαιρέτισαν την αποκλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να διατηρηθεί σύμφωνα με τη δήλωση των μελών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 25ης Μαρτίου 2021.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ