ΚΙΝΑΛ κατά Μητσοτάκη: Χάθηκε άλλη μία ευκαιρία για την Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής
Eπικρίσεις κι αιχμές κατά του πρωθυπουργού άσκησε την Παρασκευή το Κίνημα Αλλαγής για τη θέση που κράτησε η Ελλάδα στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της ΕΕ, για την Τουρκία.
Το Κίνημα Αλλαγής στρέφει τα βέλη του στον κ. Μητσοτάκη καθώς υποστηρίζει ότι «δεν ζήτησε και επομένως δεν έλαβε κάποια πρόσθετη εγγύηση για τα Ελληνικά συμφέροντα. Δεν τέθηκαν καν προς την Τουρκία οι απαραίτητοι όροι και προϋποθέσεις για τον σεβασμό του διεθνούς δικαίου και την διακοπή της επιθετικότητας της. Για μια ακόμη φορά ο πρωθυπουργός αρκέστηκε στον ρόλο του άβουλου παρατηρητή».
«Για την Ελλάδα μια ακόμη ευκαιρία χάθηκε. Τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου επιβεβαιώνουν ότι η θετική ατζέντα για την Τουρκία προχωρά. Οι διαδικασίες για τον εκσυγχρονισμό της τελωνειακής ένωσης ξεκινούν, ανοίγει ο δρόμος για νέους πόρους προς την Τουρκία για το μεταναστευτικό», αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής.
Σύμφωνα με τη Χαριλάου Τρικούπη, ακόμη και η γενικόλογη και αόριστη πρόβλεψη στα συμπεράσματα ότι η εφαρμογή θετικής ατζέντας είναι «σταδιακή, ανάλογη και αντιστρέψιμη» κι είχε αποφασισθεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Μαρτίου.
«Κατά τα άλλα ο κ. Ερντογάν ετοιμάζει νέα «παράσταση» στα κατεχόμενα», καταλήγει.
Μητσοτάκης: Την επόμενη εβδομάδα τα «προνόμια» στους εμβολιασμένους
Σε αυτά τα παπούτσια της Nike μπορεί κανείς να παίξει κλασικά παιχνίδια Nintendo
11:42
Συναγερμός στο αεροδρόμιο Χίθροου - Ένοπλοι αστυνομικοί στο σημείο
11:40
Οι Τζόνι Ντεπ, Μαντς Μίκελσεν, Κριστίνα Ρίτσι στο Tokyo Comic Con 2025
11:32
Στις κάλπες οι πολίτες του Χονγκ Κονγκ - Ανησυχία για την συμμετοχή μετά την πολύνεκρη πυρκαγιά
11:20