ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Bουλή: Yψηλοί τόνοι στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Bουλή: Yψηλοί τόνοι στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας
Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος EUROKINISSI

Ένταση, υψηλοί τόνοι και βολές εκατέρωθεν για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη κυριάρχησαν στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, στην οποία είχαν κληθεί να ενημερώσουν οι κ.κ. Παρασκευόπουλος και Παπαγγελόπουλος μετά τις καταγγελίες της εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη για παρεμβάσεις στο έργο της.

Αίσθηση ωστόσο, προκάλεσε το «διακριτικό» άδειασμα του υπουργού Δικαιοσύνης προς τον αναπληρωτή υπουργό, αναφορικά με την συνάντησή του με την Γεωργία Τσατάνη.

«Δεν μπορώ να αντιληφθώ δικαστικό ή εισαγγελέα να επισκέπτεται υπουργό για να συζητήσει μαζί του νομικά ή φιλικά με αντικείμενο μια συγκεκριμένη υπόθεση», είπε ο Νίκος Παρασκευόπουλος αν και λίγο αργότερα επιχείρησε να ανασκευάσει, λέγοντας ότι ίσως και να είναι θεμιτή μια συνάντηση λειτουργών της Δικαιοσύνης αν είναι φιλική συνάντηση και αν δεν μπαίνει στην ουσία της υπόθεσης.

Ο ίδιος ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος πάντως, επέμεινε πως στη συνομιλία που είχε με την εισαγγελέα Εφετών, με πρωτοβουλία της όπως κι η ίδια παραδέχθηκε, δεν μπήκε στην ουσία της υπόθεσης -«ούτε τη ρώτησα, ούτε ενδιαφέρθηκα», είπε και εξέφρασε την απορία του γιατί του ζήτησε τη συνάντηση. «Θέλω να πιστεύω ότι ήρθε ανθρώπινα και ότι δεν ήταν εξ αρχής σχεδιασμένο, μετά εξελίχθηκε σε μαφιόζικο σχέδιο», σχολίασε.

Τους ισχυρισμούς Παπαγγελόπουλου θέλησε να αντικρούσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, λέγοντας πως ο ίδιος ο πρωθυπουργός στη Βουλή είπε πως την παρακίνησε να μην θέσει στο αρχείο την υπόθεση Βγενόπουλου και πως μπήκατε στην ουσία της υπόθεσης. «Υπάρχει μείζον θέμα για τον πρωθυπουργό», είπε.

Επί της ουσίας της υπόθεσης τόσο ο Νίκος Παρασκευόπουλος όσο και ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος απέρριψαν τις κατηγορίες για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, με τον αναπληρωτή υπουργό να μιλά για «ερασιτεχνική προσπάθεια» σπίλωσης του. «Η όλη ιστορία δεν άπτεται μόνο Δικαιοσύνης, αλλά και της αρχαιολογίας, είναι μνημείο υποκρισίας, ψευδολογίας και ανακρίβειας», ανέφερε.

Το κλίμα φορτίστηκε όταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος σχολιάζοντας τις αναφορές για σχέσεις του με τον Ανδρέα Βγενόπουλο, μίλησε για «γελοιότητες», ενώ σε ότι αφορά στις καταγγελίες Σηφουνάκη εναντίον του, είπε πως η βαθύτερη ουσία της υπόθεσης είναι ότι θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα για τη συνδιαλλαγή και συναλλαγή μέρους του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Ο κ. Σηφουνάκης προσφέρει υπηρεσία στον Τσίπρα», είπε και πρόσθεσε: «Αυτά που λέω εγώ εκφράζουν το ΠΑΣΟΚ σύσσωμο», κατέληξε.

Δεν έλειψαν πάντως, και τα αστεία, όταν ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος αναρωτήθηκε εάν προλάβει να απαντήσει στις ερωτήσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου. «Είστε πληθωρικός», του είπε για να ρωτήσει ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τι εννοεί. «Πληθωρικός στις ερωτήσεις», συνέχισε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να απαντά: «Είστε ευέλικτος, είστε αιλουροειδής».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ