ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εμβολιασμοί: Εν αναμονή των ανακοινώσεων Μητσοτάκη για τα «προνόμια» - Τι θα πει ο πρωθυπουργός

Εμβολιασμοί: Εν αναμονή των ανακοινώσεων Μητσοτάκη για τα «προνόμια» - Τι θα πει ο πρωθυπουργός
INTIME/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Το γενικό πλαίσιο των διευκολύνσεων για τους πλήρως εμβολιασμένους συμπολίτες μας θα θέσει ο πρωθυπουργός, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, εν αναμονή των ανακοινώσεων

Στις ανακοινώσεις που θα γίνουν στις 12:00 από το Μέγαρο Μαξίμου θα μετέχουν η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου Άκης Σκέρτσος.

Κατά πληροφορίες, ο πρωθυπουργός δεν αναμένεται να ανακοινώσει όλες τις λεπτομέρειες για τη λειτουργία των κλειστών χώρων, καθώς τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν και άλλες ανακοινώσεις εξειδίκευσης των μέτρων. Σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης θα προβεί σε μια συγκεκριμένη εξαγγελία, που θα δίνει κίνητρα για την στήριξη των εμβολιασμών

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες αναμένεται να δοθεί η δυνατότητα στους επιχειρηματίες της ψυχαγωγίας, της διασκέδασης και της εστίασης να επιλέγουν εάν επιθυμούν να εξυπηρετούν μόνον εμβολιασμένους ή όλους τους πολίτες. Σε περίπτωση που επιλέγουν το πρώτο δεν θα υπάρχει κανένας περιορισμός όσον αφορά τα μέτρα ενάντια στην πανδημία και οι χώροι θα λειτουργούν κανονικά. Εάν ο επιχειρηματίας επιλέξει να μην διαχωρίσει τους πελάτες του, τότε θα μπορεί να τους εξυπηρετήσει στους εξωτερικούς χώρους και μόνο ενώ κάθε άλλο μέτρο που είναι σε ισχύ θα πρέπει να τηρηθεί.

Από το κυβερνητικό επιτελείο, αναφορικά με την επικινδυνότητα της μετάλλαξης Δέλτα, η οποία κερδίζει έδαφος και στη χώρα μας, και σε σύμπνοια με τις χθεσινές ανακοινώσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, επισημαίνεται ότι ουδέποτε καταργήθηκε η υποχρέωση της χρήσης μάσκας σε κλειστούς χώρους ή σε ανοιχτούς χώρους με συγχρωτισμό.

Υπογραμμίζεται επίσης ότι τα εμβόλια λειτουργούν κατά του νέου στελέχους, ειδικά εκείνα των Pfizer και AstraZeneca, καθώς μελέτες και στατιστικά δείχνουν υψηλή αποτελεσματικότητα.

Αυξημένος έλεγχος σε τουρίστες από τη Ρωσία

Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι λόγω της εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα του SARS-CoV-2 στη Ρωσία, από τις 30 Ιουνίου 2021 και εξής όλοι οι ταξιδιώτες οι οποίοι φτάνουν στην Ελλάδα προερχόμενοι από τη Ρωσία θα πρέπει να φέρουν βεβαίωση αρνητικού τεστ PCR ή rapid test. Το μέτρο αυτό είναι υποχρεωτικό και ισχύει για όλους τους τουρίστες από τη Ρωσία, είτε είναι εμβολιασμένοι είτε όχι.

Επιπλέον, όλοι οι ταξιδιώτες από τη Ρωσία θα υποβάλλονται σε τεστ κατά την άφιξή τους στην Ελλάδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ