ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στουρνάρας: Επιτάχυνση του εμβολιασμού για βελτίωση οικονομικού κλίματος

Στουρνάρας: Επιτάχυνση του εμβολιασμού για βελτίωση οικονομικού κλίματος
ΙΝΤΙΜΕ

Στην κρισιμότητα του εμβολιασμού και την ανάγκη επίτευξης του στόχου που έχει τεθεί για τη βελτίωση του οικονομικού κλίματος στη χώρα, υπογράμμισε ο Γιάννης Στουρνάρας.

Ο κεντρικός τραπεζίτης ο οποίος σήμερα παρέδωσε στον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα την ενδιάμεση έκθεση της ΤτΕ, σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας.

«Για πρώτη φορά είμαστε τόσο αισιόδοξοι», επεσήμανε, χαρακτηρίζοντας μεγάλη ευκαιρία το Ταμείο Ανάκαμψης για τα επόμενα χρόνια. Ο Γιάννης Στουρνάρας προέβλεψε αύξηση του ΑΕΠ στο 4,2% για φέτος, σημειώνοντας ότι δεν θεωρεί ανέφικτο να έχουμε μια δεκαετία με μέσο όρο ανάπτυξης 3,5%. Για τον επόμενο χρόνο η πρόβλεψη αναθεωρήθηκε στο 5,3%.

«Η πλήρης απορρόφηση των χρημάτων εξαρτάται από τον συντονισμό του κράτους και των τραπεζών, πρέπει να μάθουμε από τα λάθη του παρελθόντος», υπογράμμισε ο διοικητής της ΤτΕ και σε ερώτηση για τις αβεβαιότητες που απορρέουν από την μετάλλαξη του κορονοϊού, σχολίασε ότι η αβεβαιότητα είναι λιγότερη τη φετινή χρονιά.

«Τα ζυγίσαμε, αρνητικά και θετικά και το ζύγι που προκύπτει είναι αν αλλάξει η φετινή πρόβλεψη θα είναι οριακά προς το καλύτερο, παρά τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ