ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επαφές Δένδια στη Ρώμη για την Παγκόσμια Συμμαχία εναντίον του «Ισλαμικού κράτους»

Επαφές Δένδια στη Ρώμη για την Παγκόσμια Συμμαχία εναντίον του «Ισλαμικού κράτους»
Twitter/Yπουργείο Εξωτερικών

Με τον υπουργό Εξωτερικών του Νίγηρα, Μασούντου Χασούμι (Massoudou Hassoumi), συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στο περιθώριο της υπουργικής συνάντησης της Παγκόσμιας Συμμαχίας εναντίον του «Ισλαμικού κράτους», που λαμβάνει χώρα σήμερα στη Ρώμη.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν η κατάσταση ασφαλείας στην περιοχή του Σαχέλ, στην οποία η Ελλάδα αποδίδει ιδιαίτερη σημασία, καθώς και η συνεργασία σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και στο πλαίσιο διεθνών οργανισμών, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ο Έλληνας ΥΠΕΞ στο περιθώριο της υπουργικής συνάντησης θα συμμετάσχει και σε άτυπη υπουργική συνάντηση για τη Συρία.

Στην εν λόγω συνάντηση θα συμμετάσχει περιορισμένος αριθμός κρατών, που έχουν εμπλοκή ή ιδιαίτερη συνεισφορά όσον αφορά τις εξελίξεις στη Συρία.

Η εν λόγω συμμετοχή εντάσσεται στο πλαίσιο του ενδιαφέροντος της Ελλάδας για τις εξελίξεις στη Συρία, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ