ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΙΝΑΛ: Ομολογία αποτυχίας οι εξαγγελίες Μητσοτάκη για τους εμβολιασμένους

ΚΙΝΑΛ: Ομολογία αποτυχίας οι εξαγγελίες Μητσοτάκη για τους εμβολιασμένους
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ομολογία αποτυχίας αποτελεί η σημερινή εξαγγελία Μητσοτάκη, που αφορά τα προνόμια για τους εμβολιασμένους πολίτες, σύμφωνα με το Κίνημα Αλλαγής.

Στην κυβέρνηση «δεν έπεισαν για τον εμβολιασμό και τώρα καταφεύγουν στους λαϊκισμούς του ΣΥΡΙΖΑ, με επιδόματα για τους μισούς νέους» αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου και γίνεται λόγος για «Γαλάζιο ΣΥΡΙΖΑ που είναι εδώ».

«Οι κίνδυνοι των μεταλλάξεων του ιού απαιτούν υψηλή συμμετοχή του πληθυσμού στον εμβολιασμό, από την οποία απέχουμε αρκετά», επισημαίνει το Κίνημα Αλλαγής ενώ σημειώνει ότι έχει προτείνει καμπάνια ενημέρωσης στοχευμένη, κινητές μονάδες εμβολιασμού, σοβαρά κίνητρα και υποχρεωτικούς εμβολιασμούς σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων. «Επιτέλους ας σοβαρευτούν», καταλήγει η ανακοίνωση.

Νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε μία προπληρωμένη κάρτα ύψους 150 ευρώ σε εμβολιασμένους νέους ηλικίας 18-25 ετών αλλά και σε όσους θα εμβολιαστούν στη συνέχεια στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής ενθάρρυνσης των εμβολιασμένων.

«Ύστερα από 16 μήνες αναμέτρησης με τον κορωνοϊό η χώρα δείχνει να κερδίζει τη μάχη μένοντας πάντα σε επιφυλακή» είπε ο πρωθυπουργός ξεκινώντας την παρουσίαση. «Όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση στήριξε το ΕΣΥ, τους εργαζομένους και τις επιχειρήσεις, ένα πολύπλευρο πρόγραμμα ύψους 40 δισ. ευρώ. Έχει έλθει η ώρα η πολιτεία να επιβραβεύσει μία ηλικιακή ομάδα που επλήγη από τον κορωνοϊό. Αναφέρομαι στους νέους 18 - 25 ετών, που είναι 940.000» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Από σήμερα ανοίγεται ένα παράθυρο ελευθερίας για τον ελεύθερο χρόνο τους. Με την πρώτη δόση εμβολιασμού θα αποκτούν μία προπληρωμένη κάρτα ύψους 150 ευρώ για ταξίδια και για πολιτιστικά δρώμενα».

«Αφορούν όλους όσοι έχουν ήδη εμβολιαστεί, αλλά και αυτούς που θα εμβολιαστούν από εδώ και στο εξής» συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Αξιοποιώντας αυτό το νέο ψηφιακό πορτοφόλι οι νέοι μας θα κάνουν πιο εύκολα διακοπές. Πρόκειται για μία οφειλή προς τη νεολαία, ένα ευχαριστώ για την επιμονή τους και την υπομονή τους. Αποτελεί και ένα κίνητρο να εμβολιαστούν για τους νέους που συμβάλλουν περισσότερο στην κινητικότητα. Το εν λόγω κίνητρο αφορά και στην καταπολέμηση της μετάλλαξης τύπου Δ. είναι οι νέοι λοιπόν που έχουν την δυνατότητα να βάλουν φρένο στον ιό πατώντας γκάζι προκειμένου να φτάσουμε στο 70, γιατί όχι και στο 80% του τείχους ανοσίας. Είναι μία ενέργεια που έχει πολλούς ευνοημένους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ