ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αισιοδοξία Σκυλακάκη για την επόμενη ημέρα στην ελληνική οικονομία

Αισιοδοξία Σκυλακάκη για την επόμενη ημέρα στην ελληνική οικονομία
INTIME/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Αισιόδοξος για την επόμενη ημέρα της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε στη Βουλή ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, κάνοντας λόγο για θεαματική βελτίωση του οικονομικού κλίματος στη χώρα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών παρεμβαίνοντας στην αρμόδια επιτροπή που επεξεργάζεται το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δημοσιονομικής σταθερότητας 2022- 2025, διευκρίνισε ότι η αισιοδοξία του εδράζεται αφενός στο γεγονός της αύξησης των καταθέσεων που έφτασε κάποια στιγμή και τα 25 δισ. ευρώ, με το 50% εξ αυτών να προέρχεται από τα νοικοκυριά και αφετέρου στη μεγάλη μείωση των κόκκινων δανείων και την εμπιστοσύνη των ξένων αγορών στα ελληνικά ομόλογα.

«Έχουμε κι ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο σχέδιο μεταρρυθμίσεων που αντανακλούν στην αύξηση του ΑΕΠ και των θέσεων εργασίας», ανέφερε και συμπλήρωσε ότι έστω και μια μονάδα αύξησης του ΑΕΠ για φέτος, σημαίνει μισή μονάδα αύξηση των πλεονασμάτων από το 2022 και μετά.

Για «επικοινωνιακό μεσοπρόθεσμο», έκανε λόγο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και σημείωσε ότι «πάμε με δύο διαφορετικά αφηγήματα, ένα για το εξωτερικό κι ένα για το εσωτερικό». Ο πρώην υπουργός πρότεινε την επιβολή ενός έκτακτου φόρου για τους «έχοντες και κατέχοντες», για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας.

Το μεσοπρόθεσμο στήριξαν με την ψήφο τους μόνον οι βουλευτές της ΝΔ, ενώ καταψήφισαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Εισάγεται προς συζήτηση στην Ολομέλεια την Πέμπτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ