ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προανακριτική για Παππά: Μεγάλη ικανοποίηση στον ΣΥΡΙΖΑ για το πόρισμα

Προανακριτική για Παππά: Μεγάλη ικανοποίηση στον ΣΥΡΙΖΑ για το πόρισμα
ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΧΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Μεγάλη ικανοποίηση επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ για την απόφαση της πλειοψηφίας της Προανακριτικής για τον Νίκο Παππά.

Ο πρώην υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής παραπέμπεται τελικά μόνο για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση, ενώ απαλλάσσεται για το κακούργημα της δωροληψίας. Η εκτίμηση που κυριαρχεί στην Κουμουνδούρου είναι ότι:

Α) Το πολιτικό σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας να ενοχοποιήσει το ΣΥΡΙΖΑ και να το βάλει στο κάδρο της διαφθοράς, κατάρρευσε.

Β) Η παραπομπή του κ. Παππά για τον παράβαση καθήκοντος γίνεται μόνο για να κρατηθούν τα προσχήματα.

Γ) Η υπόθεση Καλογρίτσα δεν μπορεί στο επόμενο διάστημα να αξιοποιηθεί πολιτικά από την κυβέρνηση

Είναι ενδεικτικά όσα είπες το CNN Greece αξιωματούχος τους ΣΥΡΙΖΑ: «Πρόκειται για φιάσκο. Είναι η πρώτη φορά που η βασική κατηγορία κατά πολιτικού αίρεται από τους ίδιος τους κατηγόρους του, πριν φτάσει στο δικαστήριο.»

Η δήλωση Τσίπρα

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του πορίσματος της Προανακριτικής, ο Αλέξης Τσίπρας έγραψε στο Twitter:

«Άνθρακες ο θησαυρός. Η κυβέρνηση προσέκρουσε με φόρα στην αλήθεια, έσπασε τα μούτρα της και ανέκρουσε πρύμναν. Η βασική κατηγορία περί δήθεν δωροληψίας για το Νίκο Παππά αποσύρεται υπό το φόβο ότι θα τους εξέθετε βαρύτατα η ίδια η δικαιοσύνη. Πήγαν για μαλλί, βγαίνουν κουρεμένοι.»

Μέρα δικαίωσης

Από τη μεριά του, ο Νίκος Παππάς δήλωσε:

«Είναι μια μέρα δικαίωσης. Μέσα σε μόλις δυο μήνες και για πρώτη φορά στην κοινοβουλευτική ιστορία, η πλειοψηφία, οι ίδιοι οι κατήγοροι ανακάλεσαν τον πυρήνα του κατηγορητηρίου. Ήρθαν σε σφοδρή σύγκρουση με τα γεγονότα και την αλήθεια, και έκαναν όπισθεν ολοταχώς.»

Καμία αξιόποινη πράξη

Κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισαν:

«Οι εργασίες της -πρωτοφανώς περιορισμένης σε διάρκεια, για τα κοινοβουλευτικά χρονικά- προανακριτικής επιτροπής απέδειξαν ότι καμία απολύτως αξιόποινη πράξη δεν τελέστηκε κατά τη διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, ούτε καν σε επίπεδο ενδείξεων.

Οι καταθέσεις των μαρτύρων στην Επιτροπή, τα έγγραφα που κατατέθηκαν κατά τη διαδικασία ή είδαν το φως της δημοσιότητας την ίδια περίοδο αποκάλυψαν το σαθρό των επιχειρημάτων της Ν.Δ., καθώς και την πολιτική στόχευση της κυβέρνησης Μητσοτάκη.»

Το σχόλιο της ΝΔ

Με έντονο τρόπο αντέδρασε η ΝΔ στο tweet του Αλέξη Τσίπρα. Στο σχόλιο της η Πειραιώς επισημαίνει:

«Είναι η πρώτη φορά στην παγκόσμια πολιτική ιστορία όπου ένα πολιτικό κόμμα πανηγυρίζει για το γεγονός ότι ένα κορυφαίο στέλεχος του ελέγχεται μόνο για παράβαση καθήκοντος και όχι για δωροληψία! Ο κ.Τσίπρας, πρώην Πρωθυπουργός, σχεδόν πανηγυρίζει για το γεγονός ότι ο στενότερος συνεργάτης του και κορυφαίος υπουργός του προτείνεται να παραπεμφθεί για ένα τόσο σοβαρό αδίκημα. Αυτό που για κάθε πολιτικό κόμμα θα αποτελούσε στίγμα, ο κ.Τσίπρας το προσπερνάει αδιάφορα. Είναι προφανής η αμηχανία και το πολιτικό αδιέξοδό του.

Καλύπτει τον «πρωταγωνιστή» των παρασκηνιακών διεργασιών του στημένου διαγωνισμού για την χορήγηση τηλεοπτικών αδειών το 2016 και συντάσσεται πλήρως με τον κ.Παππά, όπως έχει κάνει για όλα όσα έχουν αποκαλυφθεί μέχρι τώρα. Το λόγο πλέον θα έχει η ελληνική Δικαιοσύνη τόσο για τον Νίκο Παππά όσο και για τους συνεργούς του.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ