ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πελώνη για επίθεση στον Πρετεντέρη: Η επίθεση σε δημοσιογράφους, επίθεση των εχθρών της Δημοκρατίας

Πελώνη για επίθεση στον Πρετεντέρη: Η επίθεση σε δημοσιογράφους, επίθεση των εχθρών της Δημοκρατίας
INTIME/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Ανακοίνωση για την επίθεση στο σπίτι του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη εξέδωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

«Καταδικάζουμε την επίθεση με γκαζάκια τα ξημερώματα στην οικία του Γιάννη Πρετεντέρη», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

«Η ελευθερία του λόγου και ο πλουραλισμός είναι θεμελιώδη στοιχεία της Δημοκρατίας. Η επίθεση σε δημοσιογράφους είναι επίθεση των εχθρών της Δημοκρατίας στις παραπάνω αρχές και θέτει όλους τους δημοκρατικούς πολίτες απέναντι», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με πληροφορίες άγνωστοι τοποθέτησαν εμπρηστικό μηχανισμό στην είσοδο της πολυκατοικίας που μένει ο δημοσιογράφος και εξαφανίστηκαν. Από την ανάφλεξη προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές στην είσοδο της πολυκατοικίας και σε δύο σταθμεύμένα αυτοκίνητα ενοίκων. Στο σημείο έφτασε κλιμάκιο της Κρατικής Aσφάλειας όπου περισυνέλεξε τα υπολείμματα του εμπρηστικού μηχανισμού και εστάλησαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Δεν υπάρχει αναφορά για προσαγωγές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ