ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας: Πρέπει να δοθούν επιπλέον κίνητρα στους εμβολιασμένους

Πέτσας: Πρέπει να δοθούν επιπλέον κίνητρα στους εμβολιασμένους
INTIME/ ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Στα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες, Τρίτη και αφορούν στον διαχωρισμό των καταστημάτων εστίασης σε αμιγείς χώρους για εμβολιασμένους και αμιγείς αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσαςλέγοντας ότι ο στόχος της κυβέρνησης είναι να κόψουμε τον δρόμο στον κορωνοϊό και ταυτόχρονα να διασφαλίσουμε τα εισοδήματα των επαγγελματιών.

Ο ίδιος τόνισε πως θα πρέπει να δοθούν επιπλέον κίνητρα στους εμβολιασμένους εξασφαλίζοντας τους μια πιο γρήγορη επιστροφή στην κανονικότητα. «Για το λόγο αυτό είναι απαραίτητο να ληφθούν μέτρα τώρα, ώστε να εκμεταλλευτούμε τους δύο μήνες του καλοκαιριού που απομένουν και να μην έρθουμε αντιμέτωποι με ένα τέταρτο κύμα της πανδημίας τον Σεπτέμβριο», σημείωσε.

Σε συνέντευξή του στον Ant1 και ερωτηθείς για το πώς θα μπορούν οι καταστηματάρχες που θα επιλέξουν να κάνουν τα μαγαζιά τους αμιγώς για εμβολιασμένους, να ελέγχουν το αν κάποιος έχει εμβολιαστεί, ο κ. Πέτσας είπε ότι θα τους δοθεί η όποια νομοθετική κάλυψη χρειαστεί, ενώ διαβεβαίωσε πως θα εξασφαλιστεί η προστασία των προσωπικών δεδομένων των πελατών.

Σχολιάζοντας την «Κάρτα Ελευθερίας» για τον εμβολιασμό των νέων 18-25 ετών, είπε ότι δώσαμε κίνητρο στους νέους για τους οποίους η πλατφόρμα των εμβολιασμών άνοιξε πρόσφατα, με στόχο να επιταχύνουμε τη διαδικασία, τα πρώτα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά, αλλά σαφή συμπεράσματα θα έχουμε σε 10-15 μέρες.

Τέλος, ερωτηθείς αν έγιναν επικοινωνιακά λάθη σε ότι αφορά το εμβολιαστικό πρόγραμμα κι αυτό έχει αποτυπωθεί στα νούμερα, ο κ. Πέτσας είπε ότι όντως έγιναν λάθη σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ειδικά με το εμβόλιο της AstraZeneca, που είχε ως αποτέλεσμα πολλοί πολίτες να μην προχωρούν στον εμβολιασμό και να ψάχνουν για διαφορετικό σκεύασμα προκειμένου να προχωρήσουν σε εμβολιασμό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ