ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργαντάς: Όροι και κανόνες για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γεωργαντάς: Όροι και κανόνες για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
INTIME/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Την ανάγκη δημιουργίας ενός συνεκτικού πλαισίου για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με όρους και κανόνες επεσήμανε στη Βουλή ο Γιώργος Γεωργαντάς.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χριστόφορου Βερναρδάκη με αντικείμενο τη διαρροή και εκμετάλλευση προσωπικών δεδομένων πολιτών από πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης και την επιβολή λογοκρισίας, υπογράμμισε πως πρόκειται για ένα ζήτημα που δεν απασχολεί μόνον την Ελλάδα. Σημείωσε ότι το Facebook αναγνώρισε τη διαρροή δεδομένων χρηστών της πλατφόρμας (στην Ελλάδα διέρρευσαν δεδομένα περίπου 600.000 χρηστών) και ότι τέτοιες πλατφόρμες προχωρούν σε αφαιρέσεις αναρτήσεων και μπλοκάρισμα λογαριασμών, επικαλούμενες κάποιους κανόνες χρήσης. Συμπλήρωσε ωστόσο, πως χρειάζεται ένα σαφές πλαίσιο λειτουργίας και για το λόγο αυτό έχει ήδη ξεκινήσει μια συζήτηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, στην οποία η χώρα μας έχει ενεργό ρόλο.

Για κατάχρηση λογοκριτικών φαινομένων έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, φέρνοντας ως παράδειγμα το πρόσφατο μπλοκάρισμα του λογαριασμού του Παύλου Πολάκη αλλά και της δημοσιογράφου Έλενας Ακρίτα.

Με αφορμή πάντως, περιστατικά εκφοβισμού δημοσιογράφων, ο Γιώργος Γεωργαντάς κάλεσε όλες τις πτέρυγες της Βουλής να καταδικάσουν την επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι του Γιάννη Πρετεντέρη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ