ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης: Δεν υπάρχουν άλλα λεφτά - Αν έρθει πανδημία τον χειμώνα, τελειώσαμε οικονομικά

Γεωργιάδης: Δεν υπάρχουν άλλα λεφτά - Αν έρθει πανδημία τον χειμώνα, τελειώσαμε οικονομικά
INTIME/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις προοπτικές της οικονομίας σε συνάρτηση με την πανδημία.

Συνομιλώντας στο Open με επιχειρηματίες της εστίασης οι οποίοι εξέφραζαν αντιρρήσεις για τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τα προνόμια των εμβολιασμένων, ο υπουργός Ανάπτυξης κι Επενδύσεων ανέφερε:

«Έχει έρθει η ώρα να ωριμάσουμε. Δεν υπάρχουν άλλα λεφτά. Αν έρθει πανδημία τον χειμώνα, τελειώσαμε οικονομικά.»

Είπε ακόμα ότι: «Θέλετε χειμώνα να σας ξανακλείσουμε και τώρα πια που δεν υπάρχουν και λεφτά να χρεοκοπήσετε ή όχι; Αντί να φωνάζεις σε μας, να πεις σε καλλιτέχνες να κάνουν δηλώσεις να πάνε να εμβολιαστούν οι άνθρωποι, να μην έχουμε πανδημία τον χειμώνα.» Τόνισε δε ότι:

«Εγώ φταίω που δεν πάει ο άλλος να εμβολιαστεί; Ούτε εσείς ούτε εγώ ούτε ο επιχειρηματίας φταίει. Ο ιός είναι μια πραγματικότητα που γεννήθηκε στη ζωή μας. Δεν μπορώ να πείσω τον καθένα, ούτε κηδεμόνας είμαι ούτε τίποτα.»

Αναφορικά με την κριτική που ασκείται στην κυβέρνηση, ο Άδωνις Γεωργιάδης παρατήρησε ότι: «Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα στη ζωή ταυτόχρονα, το κράτος δίνει ένα εμβόλιο δωρεάν και κάνεις τα κουμάντα σου στη ζωή. Αν δεν θες εμβόλιο, κάνε rapid test.»

Επισήμανε δε ότι:

«Ο εμβολιασμένος κινδυνεύει λιγότερο. Η πολιτεία ρυθμίζει τα της ανθρώπινης κυκλοφορίας και κανονικότητας. Να μην υπήρχε καμία διάκριση, ούτε ιός, ούτε πόλεμος. Ο καθένας έχει την ελευθερία να κάνει την επιλογή του»

Τέλος, υποστήριξε ότι:

«Θα φτάσουμε το 50 με 60% εμβολιασμών στο τέλους του καλοκαιριού, ωστόσο «θέλει πάνω από 75%.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ