ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αυτοδυναμία» ΚΚΕ στους… εμβολιασμούς

«Αυτοδυναμία» ΚΚΕ στους… εμβολιασμούς
Δελτίο τύπου / POOL

Η πανδημία και ο εμβολιασμός έχουν προκαλέσει βαθιές μεταβολές στην πολιτική και κοινωνική ζωή.

Μεταβολές που συνεχίζονται και δεν σταματάνε να μας εκπλήσσουν. Το ΚΚΕ έγινε το πρώτο κόμμα που δημοσιοποίησε το ποσοστό των εμβολιασμένων που συμμετείχαν σε μια εσωτερική διαδικασία. Ανάμεσα στα στατιστικά στοιχεία που έστειλε ο Περισσός για το 21ο Συνέδριο που ολοκληρώθηκε την περασμένη Κυριακή, έχει συμπεριληφθεί και το ποσοστό των εμβολιασμένων συνέδρων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση:

«Πλήρως εμβολιασμένο είναι το 42,06% των αντιπροσώπων ενώ το 50,7% έχουν κάνει την πρώτη δόση. Το υπόλοιπο 7,24% έχει προγραμματίσει την πρώτη δόση ή έχει νοσήσει.»

Μπορεί το 44,06% να μην είναι ποσοστό… Τσαουσέσκου, αλλά είναι ποσοστό… αυτοδυναμίας. Επίσης, είναι καλύτερο από τους γενικούς μέσους όρους του εμβολιασμού στη χώρα.

Υπέρ του εμβολιασμού

Το ΚΚΕ είναι αναφανδόν υπέρ του εμβολίου. Ωστόσο, διαφώνησε κατηγορηματικά με επίδομα των 150 ευρώ που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τους νέους. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι:

«Τα ζητήματα του εμβολιασμού και γενικότερα της προστασίας της δημόσιας υγείας είναι πάρα πολύ σοβαρά, για να επιλυθούν με όρους ανταπόδοσης και με “δωράκια” στη νεολαία. Τα παραπάνω συνιστούν την πιο εκφυλισμένη εκδοχή “της ατομικής ευθύνης” και δείχνουν την επικίνδυνη αντίληψη της κυβέρνησης.»

Τα υπόλοιπα στοιχεία

Στη συμμετοχή των γυναικών το ΚΚΕ δεν φαίνεται πάντως να τα πηγαίνει τόσο καλά, αφού μόλις το 23,4% των συνέδρων ήταν γυναίκες. Σχετικά χαμηλός ο μέρος όρος ηλικίας των συνέδρων (45 ετών). Ο μέσος όρος κομματικής ηλικίας είναι 21 έτη.

Το 32,24% είναι μέλη ΔΣ εργατικών σωματείων, από τους οποίους το 73,91% σε πρωτοβάθμιο σωματείο, 49,23% σε δευτεροβάθμιο και 13,04% σε τριτοβάθμιο.

Το 24,77% είναι μέλη άλλων μαζικών οργανώσεων, από τους οποίους το 63,21% σε πρωτοβάθμια οργάνωση, 27,36% σε δευτεροβάθμια και 15,09% σε τριτοβάθμια.

Το 62,62% είναι εργάτες – υπάλληλοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

Το 2,57% είναι αυτοαπασχολούμενοι αγρότες .

Το 3,97 είναι αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ.

Αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες είναι το 5,14%.

Συνταξιούχοι είναι το 6,78%.

Επίσης στο σώμα του συνεδρίου συμμετείχαν φοιτητές και σπουδαστές, πανεπιστημιακοί – ερευνητές, αλλά και καλλιτέχνες.

Το 57% είναι απόφοιτοι ΑΕΙ – ΤΕΙ όπου το 13,32% έχει κάνει μεταπτυχιακό, το 3,04% διδακτορικό και το 1,4% μεταδιδακτορικό.

Επίσης το 66,36% γνωρίζει Αγγλικά, το 9,11% Γαλλικά, το 3,5% Ιταλικά, το 2,1% Ισπανικά, ενώ ως επιπλέον γλώσσες καταγράφονται τα Γερμανικά, τα Ρώσικα, τα Αραβικά, τα Αλβανικά, τα Βουλγάρικα, τα Ρουμάνικα, τα Δανέζικα, τα Πολωνικά και τα Πορτογαλικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ