ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Ψηφίστηκε το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο 2022-2025

Βουλή: Ψηφίστηκε το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο 2022-2025
ΙΝΤΙΜΕ

Κατά πλειοψηφία από τη ΝΔ ψηφίσθηκε επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών «Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2022-2025» ενώ καταψηφίσθηκε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, ολοκληρώνοντας την 14ώρη συζήτηση του Μεσοπρόθεσμου στην Ολομέλεια, τόνισε το βράδυ της Πέμπτης πως «το Μεσοπρόθεσμο καταγράφει το σενάριο βάσης και δεν μπορούσε να κάνει κάτι άλλο. Και αυτό είναι ένα καλό σενάριο με δεδομένο ότι βγαίνουμε από την μεγαλύτερη μετά το Β παγκόσμιο πόλεμο. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Το πως θα αξιοποιήσουμε; Πόρους θα έχουμε μόνο στον βαθμό που θα κάνουμε μεταρρυθμίσεις, σοβαρές επενδύσεις, θα είμαστε αποτελεσματικοί και θα διατηρούμε την καλή μας δημοσιονομική εικόνα». Υπογράμμισε πως «πόροι που θα έρθουν από τον ουρανό δεν υπήρχαν ποτέ και δεν θα υπάρξουν και στο μέλλον».

Το μέλλον, είπε ο αναπληρωτής υπουργός «είναι στα χέρια μας και ο δικός μας ρόλος ως Κυβέρνηση είναι να αποδώσει όλη αυτή η προσπάθεια σε ανάπτυξη, σε θέσεις εργασίας, σε καλύτερους μισθούς, σε καλύτερο κοινωνικό κράτος για τον Ελληνικό λαό. Για να συμβεί αυτό, χρειάζονται επενδύσεις, μεταρρυθμίσεις, σοβαρότητα, σοβαρότητα, νοικοκυριό. Όλα αυτά που η Ελλάδα δεν μπόρεσε να τα κάνει την περασμένη δεκαετία και παλαιότερα».

Αυτή είπε ο Θ. Σκυλακάκης «είναι μοναδική ευκαιρία για να αλλάξουμε πορεία Και αυτή τη μοναδική ευκαιρία, η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν πρόκειται να την σπαταλήσει».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ