ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Τασούλα με τον Λίβυο ομόλογο του: Άκυρο και παράνομο το τουρκολιβυκό μνημόνιο

Συνάντηση Τασούλα με τον Λίβυο ομόλογο του: Άκυρο και παράνομο το τουρκολιβυκό μνημόνιο
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

«Άκυρο και παράνομο» χαρακτήρισε για άλλη μια φορά το τουρκολιβυκό μνημόνιο ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, υπογραμμίζοντας ότι παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο.

Στη συνάντηση που είχε, για δεύτερη φορά μέσα σε διάστημα ενάμισι έτους με τον Λίβυο ομόλογο του Αγκίλα Σάλεχ Ίσα, ο κ. Τασούλας εξέφρασε δε, την ευχή η χώρα ναοδηγηθεί στις εκλογές του Δεκεμβρίου ανεμπόδιστα και να μείνουν πίσω οι εμφύλιες διαμάχες.

Για «πλήρως άκυρη συμφωνία» έκανε λόγο και ο Λίβυος πρόεδρος, τονίζοντας ότι δεν σημαίνει τίποτα για τη νομοθετική εξουσία της χώρας του. Επεσήμανε μάλιστα, πως εκείνος που την υπέγραψε δεν είχε καμία αρμοδιότητα για να την υπογράψει. Σε ότι αφορά στην παρουσία ξένων στρατευμάτων και μισθοφόρων στη χώρα του, ο Λίβυος πρόεδρος επεσήμανε ότι «απορρίπτουμε την παρουσία ξένων στρατευμάτων στην πατρίδα μας και θα ζητήσουμε την αποχώρηση τους», ζητώντας να μην γίνονται ξένες παρεμβάσεις και να διεξαχθούν ειρηνικά οι εκλογές, προειδοποιώντας ότι διαφορετικά η χώρα θα οδηγηθεί στην κατάσταση που ήτανε και πριν.

Οι κύριοι Τασούλας και Σάλεχ Ίσα επαναβεβαίωσαν τις καλές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών και συμφώνησαν στην περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων των δύο κοινοβουλίων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ