ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ. Χαρακόπουλος: Ικανοποίηση για τη σύλληψη του φυγόποινου Χρήστου Παππά

Μ. Χαρακόπουλος: Ικανοποίηση για τη σύλληψη του φυγόποινου Χρήστου Παππά
Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Την ικανοποίηση του για τη σύλληψη του φυγόποινου υπαρχηγού της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά, εξέφρασε ο Μάξιμος Χαρακόπουλος.

«Μ’ αυτήν κλείνει το αιματοβαμμένο κεφάλαιο της δράσης της εγκληματικής οργάνωσης που ταλαιπώρησε την πατρίδα και τη δημοκρατία μας. Χρέος, όμως, όλων μας είναι να αντλήσουμε διδάγματα από την επανεμφάνιση τέτοιων ολοκληρωτικών ιδεολογιών σε μια χώρα που πλήρωσε βαρύ φόρο αίματος στον ναζισμό και τον φασισμό», είπε στη Βουλή όπου ξεκίνησε η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για την ενσωμάτωση της Οδηγίας για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, αλλά και την επιτάχυνση της απονομής της δικαιοσύνης.

Ο πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής επεσήμανε ότι «η βελτίωση της ποιότητας της δημοκρατίας μας και η αντιμετώπιση αρνητικών όψεων της παγκοσμιοποίησης, όπως η δυνατότητα νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, που σκανδαλίζουν τον κόσμο, εμφανίζοντας ανήμπορη την πολιτική και αδύναμη τη δικαιοσύνη, μπορεί να αποτρέψουν τη δημιουργία των συνθηκών επανεμφάνισης στο μέλλον ναζιστικών μορφωμάτων, αντίγραφων της Χρυσής Αυγής».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ