ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Αναστασιάδη για τη φονική πυρκαγιά στην Κύπρο

Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη - Αναστασιάδη για τη φονική πυρκαγιά στην Κύπρο
Φωτογραφία αρχείου INTIME NEWS

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, είχε το πρωί της Δευτέρας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημα για βοήθεια με την αποστολή δύο Canadair CL-415 που συνέβαλαν στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για την απώλεια των τεσσάρων ανθρώπινων ζωών και τη θλίψη του για τις καταστροφές, τόνισε ότι η Ελλάδα πάντα βρίσκεται και θα βρίσκεται στο πλευρό της Κύπρου και επανέλαβε τη διάθεσή του να συνδράμει αν χρειάζεται κάτι περισσότερο για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πυρκαγιάς.

Υπό πλήρη έλεγχο όλα τα πύρινα μέτωπα στην Κύπρο

Σύμφωνα με πληροφορίες από το philenews, υπό πλήρη έλεγχο τέθηκαν σήμερα το πρωί στις 08:00 όλα τα μέτωπα της πυρκαγιάς που ξέσπασε το Σάββατο, 3 Ιουλίου 2021 και ώρα 13:50 στην κοινότητα Αρακαπά και επεκτάθηκε στις κοινότητες Επταγώνιας, Ακαπνού, Οράς, Μελίνης, Συκόπετρας, Οδού, Αγίων Βαβατσινιάς και Βαβατσινιάς.

Σύμφωνα με το Τμήμα Δασών, από την πυρκαγιά κάηκε έκταση περίπου 55 τετραγωνικών χιλιομέτρων καλυμμένη με δασική βλάστηση και γεωργικές καλλιέργειες. Από την πυρκαγιά καταστράφηκαν κατοικίες και άλλες ιδιωτικές περιουσίες.

Λόγω της πυρκαγιάς, έχασαν την ζωή τους τέσσερα άτομα πλησίον της κοινότητας Οδού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ