ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πελώνη: Προβληματισμός λόγω μετάλλαξης Δέλτα - Μόνη λύση ο εμβολιασμός

Πελώνη: Προβληματισμός λόγω μετάλλαξης Δέλτα - Μόνη λύση ο εμβολιασμός
INTIME NEWS / ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Τη σημασία του εμβολιασμού υπογράμμισε για μια ακόμη φορά η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, τονίζοντας πως η μετάλλαξη Δέλτα προκαλεί προβληματισμό.

«Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο και σαφές: Το εμβόλιο σώζει ζωές», τόνισε η κ. Πελώνη, λέγοντας πως τις τελευταίες μέρες ανακόπηκε η καθοδική πορεία των κρουσμάτων που διαπιστώθηκε τις προηγούμενες εβδομάδες και πως η μετάλλαξη Δέλτα προκαλεί προβληματισμό.

Όπως είπε, ωστόσο, η αποτελεσματικότητα των ολοκληρωμένων εμβολιασμών έναντι του νέου στελέχους, είναι εξαιρετικά υψηλή, ενώ αναφέρθηκε στον κίνδυνο που ελλοχεύει για τους μη εμβολιασμένους.

Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκε στον τρόπο με τον οποίο γίνονται από σήμερα οι μετακινήσεις ενηλίκων προς τα νησιά, ύστερα από εισήγηση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων.

«Αποτελεσματική απάντηση στη νέα μετάλλαξη αποτελεί μόνο ο εμβολιασμός, καθώς οι επιστήμονες διαβεβαιώνουν και τα στατιστικά στοιχεία πιστοποιούν ότι οι εμβολιασμένοι είναι ασφαλείς, ενώ οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Μόνη λύση για την αποφυγή εξάρσεων ο εμβολιασμός», συμπλήρωσε, λέγοντας πως τα στοιχεία είναι συντριπτικά υπέρ των εμβολίων: Στην ηλικιακή ομάδα 60-80 ετών στο σύνολο των διασωληνωμένων των τελευταίων τριών μηνών, το 99,08% ήταν ανεμβολίαστοι. Στην ίδια ηλικιακή ομάδα στο σύνολο των θανόντων των τριών τελευταίων μηνών, το 99,02% ήταν ανεμβολίαστοι.

Για τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τις εκλογές

Η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφέρθηκε στη συμπλήρωση δύο χρόνων της κυβέρνησης Μητσοτάκη από την ημέρα των εκλογών, λέγοντας πως στο διάστημα αυτό, η χώρα αντιμετώπισε σοβαρές εξωγενείς προκλήσεις, προώθησε τολμηρές προοδευτικές μεταρρυθμίσεις, ανέκτησε την αξιοπιστία της στην Ευρώπη και τον κόσμο, έχτισε ισχυρές στρατηγικές συμμαχίες, αποκατέστησε την εμπιστοσύνη στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και είναι έτοιμη για ένα άλμα δυναμικής και δίκαιης ανάπτυξης.

Αναφερόμενη στο έργο της κυβέρνησης, είπε πως στο ίδιο αυτό διάστημα, ψηφίστηκαν 193 νόμοι που εισάγουν προοδευτικές θεσμικές και αναπτυξιακές μεταρρυθμίσεις.

«Η κυβέρνηση -τηρώντας τις προεκλογικές της δεσμεύσεις- δρομολόγησε τολμηρή μεταρρυθμιστική πολιτική, ξεκινώντας από τις μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών τις οποίες -όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός- θα ακολουθήσουν και άλλες».

Δείτε τις δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου

Όπως αναλυτικά είπε η κ. Πελώνη «έχουν ήδη μειωθεί ο συντελεστής φορολογίας των επιχειρήσεων, ο φόρος μερισμάτων, ο εισαγωγικός συντελεστής για μισθωτούς, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες, ο ΕΝΦΙΑ, ο ΦΠΑ στα ακριβά φάρμακα για σοβαρές ασθένειες καθώς και στα πέντε νησιά που φιλοξενούν δομές αιτούντων άσυλο, για όσο υπάρχουν αυτές. Έχει ανασταλεί η εισφορά αλληλεγγύης για μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, επαγγελματίες και αγρότες καθώς και η επιβολή ΦΠΑ στις οικοδομές και του φόρου υπεραξίας στη μεταβίβαση ακινήτων ενώ θεσπίστηκε χαμηλός φορολογικός συντελεστής για τα αγροτικά συνεταιριστικά σχήματα.

Παράλληλα, για τη στήριξη της οικογένειας και των πιο αδύναμων:

Αυξήθηκε κατά 1.000 ευρώ το αφορολόγητο όριο για κάθε προστατευόμενο τέκνο

Χορηγείται επίδομα γέννησης ύψους 2.000 ευρώ

Μειώθηκε ο ΦΠΑ για τα βρεφικά είδη

Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα αυξήθηκε και χορηγείται σε 800.000 συμπολίτες μας και

Απαλλάξαμε από την εισφορά αλληλεγγύης τα ΑμεΑ με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80%»

Στη συνέχεια η κ. Πελώνη αναφέρθηκε στη στήριξη που παρείχε η κυβέρνηση στη διάρκεια της πανδημίας στο ΕΣΥ «με τριπλασιασμό των ΜΕΘ, προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, έγκαιρη προμήθεια υλικού ενώ οργάνωσε και εφαρμόζει υποδειγματική επιχείρηση εμβολιασμού».

Συνεχίζοντας η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε πως η κυβέρνηση «στήριξε και στηρίζει ουσιαστικά πληττόμενους πολίτες, καθώς άπλωσε γρήγορα, αποτελεσματικά και αποφασιστικά ένα ευρύ ‘δίχτυ προστασίας' πάνω από νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Διέθεσε 41 δισ. ευρώ συνολικά σε δημοσιονομικά μέτρα και παρεμβάσεις ενίσχυσης της ρευστότητας για τη στήριξη επιχειρήσεων εργαζόμενων και ανέργων, γεγονός που κράτησε όρθιο τον παραγωγικό ιστό και απέτρεψε την έξαρση της ανεργίας.

Στο μεταξύ, δρομολογήθηκε το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0. Η Ελλάδα είναι ανάμεσα στις πρώτες χώρες της Ε.Ε. που πήραν έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Μπήκαν, ταυτόχρονα, σε εφαρμογή δύο οριζόντιες τολμηρές πολιτικές πρωτοβουλίες και εξασφαλίστηκε η χρηματοδότησή τους από το Ταμείο Ανάκαμψης».

Αναφερόμενη στο μεταναστευτικό και την Ανατολική Μεσόγειο, τόνισε πως η Ελλάδα αντιμετώπισε με αποφασιστικότητα την καθοδηγούμενη απόπειρα εισβολής παράνομων μεταναστών στον Έβρο και πέτυχε σημαντικό περιορισμό των μεταναστευτικών ροών. Απέκρουσε με αποφασιστικότητα, ψυχραιμία, αλλά και ενεργοποίηση συμμαχιών την απόπειρα δημιουργίας τετελεσμένων στην Ανατολική Μεσόγειο. Διεθνοποίησε την παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο ως ζήτημα ζωτικών συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εντάσσοντάς την στο πλαίσιο των ευρωτουρκικών σχέσεων. Ενίσχυσε και διεύρυνε τις στρατηγικές συνεργασίες στην περιοχή. Κατέδειξε ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης.

Συμπληρωματικά και συμπερασματικά η κ. Πελώνη είπε πως η χώρα μας «προχώρησε σε συμφωνίες οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών με την Ιταλία και την Αίγυπτο και επέκτεινε την αιγιαλίτιδα ζώνη της χώρας στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο. Ενισχύει την αμυντική θωράκιση της χώρας με την προμήθεια νέων αεροσκαφών και σύγχρονου στρατιωτικού υλικού».

Επικοινωνία με Αναστασιάδη για τις φωτιές

Κλείνοντας την εισαγωγική της τοποθέτηση η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού και στην επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, στον οποίο εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για την απώλεια ανθρώπινων ζωών και τη θλίψη του για τις καταστροφές.

«Τόνισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται και θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό της Κύπρου και επανέλαβε τη διάθεσή του να συνδράμει, αν χρειάζεται κάτι περισσότερο, για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πυρκαγιάς.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημα βοήθειας με την αποστολή δύο Canadair CL-415 για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ