ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρουφάκης για ESM: Η συμφωνία θυμίζει γαλοπούλες που υπερψηφίζουν τον ερχομό των Χριστουγέννων

Βαρουφάκης για ESM: Η συμφωνία θυμίζει γαλοπούλες που υπερψηφίζουν τον ερχομό των Χριστουγέννων
INTIME NEWS / ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Λάθος χαρακτήρισε ο Γιάνης Βαρουφάκης την κύρωση ως συμφωνία, της οικονομικής και πολιτικής ολοκλήρωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σημείωσε πως δεν πρόκειται για ολοκλήρωση αλλά για «βήματα προς ένα ολοκληρωτικό καθεστώς τραπεζιτών και υπαλληλικής γραφειοκρατίας της ΕΕ, που είναι ο μεγαλύτερος εχθρός των λαών της Ευρώπης».

Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 απευθυνόμενος στους βουλευτές της ΝΔ υποστήριξε ότι «κυρώνουν μια συμφωνία με τρόπο που για άλλη μια φορά, θυμίζει γαλοπούλες που υπερψηφίζουν ενθουσιωδώς τον ερχομό των Χριστουγέννων».

Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη πρόκειται για μια σύμβαση με σοβαρές συνέπειες με την κυβέρνηση να δίνει τη βούλα της νομιμοποίησης σε αυτή την ανομία και εμείς γι' αυτό θα ψηφίσουμε με όλη μας την ψυχή εναντίον της κατάπτυστης αυτής σύμβασης.

«Κυρώνοντας την σημερινή σύμβαση συναινείτε, χωρίς καν να το καταλαβαίνετε, στην ευελιξία με την οποία το Βερολίνο, κρυπτόμενο πίσω από την νομιμότητα του ESM που εσείς σήμερα υπερψηφίζετε, θα σας επιβάλει τα επόμενα μνημονιακά δάνεια, τα νέα πακέτα λιτότητας κλπ., με την βούλα της ευρωπαϊκής νομιμότητας που δεν είχε ούτε το '10, το '12, το '15, μέχρι και σήμερα. Δίνετε δηλαδή με τη βούλα, τη δυνατότητα να σας επιβάλλουν νέο πρόγραμμα προσαρμογής, νέο μνημόνιο», είπε.

Και πρόσθεσε: «Αυτό που προωθείτε σήμερα δεν είναι ολοκλήρωση της ΕΕ, ούτε οικονομική, ούτε και πολιτική. Έχετε φτιάξει μια σειρά από «κάστρα» μαζί με την ευρωπαϊκή γραφειοκρατία, μια ειδική ζώνη, όπου η δημοκρατία δεν τολμάει να μπει μέσα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ