ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Τα έξι στελέχη που βλέπουν τις πολιτικές μετοχές τους να ανεβαίνουν

ΣΥΡΙΖΑ: Τα έξι στελέχη που βλέπουν τις πολιτικές μετοχές τους να ανεβαίνουν
ΑΝΤΡΕΑ ΜΠΟΝΕΤΙ

Το τελευταίο διάστημα, με ορόσημο την Προγραμματική Συνδιάσκεψη στις 2-4 Ιουλίου, το εσωκομματικό σκηνικό στον ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει.

Μετά το σύνθημα του Αλέξη Τσίπρα, το κόμμα έχει μπει σε εκλογική ετοιμότητα, ενώ φαίνεται πως επιχειρεί στροφή προς τα αριστερά.

Ταυτόχρονα στο «πολιτικό χρηματιστήριο» των προσώπων, έξι στελέχη πρώτης γραμμή βλέπουν τις μετοχές τους να ανεβαίνουν. Ας δούμε ποια είναι αυτά.

Γιώργος Σταθάκης

stathakis-ntountoumis.jpg
Πηγή: Intime News

Η Προγραμματική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ σηματοδότησε το μεγάλο come back του Γιώργου Σταθάκη. Ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης δεν είχε καταφέρει να εκλεγεί στα Χανιά στις εκλογές του 2019, με αποτέλεσμα να βγει από το προσκήνιο της δημοσιότητας. Ωστόσο, ο Αλέξης Τσίπρας του ανέθεσε το συντονισμό της εκπόνησης του νέου κομματικού προγράμματος. Κατά γενική ομολογία, ο κ. Σταθάκης έφερε σε πέρας με επιτυχία τα καθήκοντά του ως επικεφαλής της Επιτροπής Προγράμματος. Στην Προγραμματική Συνδιάσκεψη ήταν ένας από τους τρεις βασικούς ομιλητές, μαζί με τους κυρίους Τσίπρα και Τζανακόπουλο.

Δημήτρης Τζανακόπουλος

stefanou.jpg
Πηγή: Intime News

Τις προηγούμενες μέρες ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, πέρασε δύσκολες ώρες στο Twitter λόγω του τριημέρου του στο Costa Navarino. Ωστόσο, είναι ο δεύτερος μεγάλος νικητής της Προγραμματικής Συνδιάσκεψης.

Ο κ. Τζανακόπουλος πήρε πάνω του την ψηφιακή πλατφόρμα μέσω της οποία έγινε η Συνδιάσκεψη. Η επιλογή της συγκεκριμένης πλατφόρμας και η οργανωτική υποστήριξή της αποδείχτηκαν οι ενδεδειγμένες, αφού οι εργασίες έγιναν χωρίς προβλήματα.

Επιπλέον, στις συνεδριάσεις της επιτροπής για την Πολιτική Απόφαση ο κ. Τζανακόπουλος έπαιξε, σύμφωνα με άλλα μέλη της επιτροπής, προωθητικό ρόλο στην κατεύθυνση της επίτευξης συναινέσεων.

Πάνος Σκουρλέτης

skour.jpg

Αμέσως μετά τις εκλογές σημειώθηκε ένα κύμα αρνητικής δημοσιότητας για τον Πάνο Σκουρλέτη από ΜΜΕ φιλικά στον ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία του χρέωναν πολιτική εσωστρέφεια. Ωστόσο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ βγαίνει κερδισμένος από τη Συνδιάσκεψη.

Στην εκδήλωση στο Κατράκειο ο δημόσιος εναγκαλισμός του με τον Αλέξη Τσίπρα έδωσε ένα μήνυμα ενότητας το οποίο επιθυμούσε διακαώς η βάση του ΣΥΡΙΖΑ. Επιπλέον, η ήπια τοποθέτησή του στην ολομέλεια επιβεβαίωσε την προεκλογική συσπείρωση του κόμματος. Να σημειωθεί ότι κ. Σκουρλέτης πιστώνεται την καλή παρουσία του στη Βουλή, καθώς και τις σχεδόν καθημερινές εξορμήσεις του για διάλογο με τους πολίτες.

Νίκος Παππάς

tzamaros.jpg
Πηγή: Intime News

Ο Νίκος Παππάς βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο κατά τη διάρκεια της Προανακριτικής για την υπόθεση Καλογρίτσα. Ωστόσο, το πόρισμα της πλειοψηφίας με την παραπομπή του μόνο για παράβαση καθήκοντος, ερμηνεύτηκε μέσα στο κόμμα ως ξεφούσκωμα της υπόθεσης και προμήνυμα της αθώωσής του.

Στη Συνδιάσκεψη ο κ. Παππάς εμφανίστηκε ως ο αδιαφιλονίκητος επικεφαλής της προεδρικής τάσης. Με την τοποθέτησή του έδωσε σήμα να κρατηθούν χαμηλά οι τόνοι και να κυλήσει σε ενωτικό κλίμα η διαδικασία.

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

Πηγή: Intime News

Όταν έκανε τις πρώτες κινήσεις προσέγγισης με τον ΣΥΡΙΖΑ, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου αποτέλεσε κόκκινο πανί για τους παραδοσιακούς συριζαίους, όντας πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ. Σήμερα χαίρει της εκτίμησης όλων των πλευρών. Στην αποδοχή της παίζουν ρόλο η ηπιότητα και η ευγένειά της, καθώς και οι θετικά αξιολογούμενες θετικά παρεμβάσεις της για το νομοσχέδιο Χατζηδάκη και τη νέο σύστημα Επικουρικής Ασφάλισης. Στη Συνδιάσκεψη τόνισε την «επικαιρότητα των ιδεών μας απέναντι σε έναν θατσερικό μοντέλο», σε συντονισμό με τα μηνύματα που ήθελε να περάσει ο Αλέξης Τσίπρας.

Ράνια Σβίγκου

svigou-varaklas.jpg
Πηγή: Intime News

Η πρώην εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ πέρασε σε δεύτερο πλάνο μετά τη μη εκλογή της στην Α Αθήνας. Τώρα η Ράνια Σβίγκου περνάει ξανά στο προσκήνιο μέσω… Ευρώπης και Αμερικής. Όντας υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων της Πολιτικής Γραμματείας βλέπει τη θέση της να αναβαθμίζεται σε μια στιγμή που η διεθνής αναφορά αποκτά μεγαλύτερη σημασία για τον ΣΥΡΙΖΑ και η ίδια γνωρίζει καλά το διεθνές στερέωμα των αριστερών και προοδευτικών κομμάτων.

Η κ. Σβίγκου συνόδευσε τον Αλέξη Τσίπρα στο πρόσφατο ταξίδι του στην Ευρώπη όπου είχε σημαντικές επαφές με τους Ευρωσοσιαλιστές. Στις εξελίξεις στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ μετά την πανδημία και την εκλογή Μπάιντεν, εστιάστηκε η ομιλία της στη Συνδιάσκεψη, ξεφεύγοντας από τα συνήθη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ