ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για προσλήψεις εκπαιδευτικών: Ενισχύουμε το ανθρώπινο δυναμικό για το νέο σχολείο

Μητσοτάκης για προσλήψεις εκπαιδευτικών: Ενισχύουμε το ανθρώπινο δυναμικό για το νέο σχολείο
ΓτΠ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τον μόνιμο διορισμό 11.700 εκπαιδευτικών στη γενική εκπαίδευση φέτος που ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Μετά από 12 χρόνια, προχωράμε άμεσα σε 11.700 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών στη γενική εκπαίδευση, που θα καλύψουν τις ανάγκες που μέχρι σήμερα καλύπτονταν από αναπληρωτές. Ενισχύουμε το ανθρώπινο δυναμικό & οικοδομούμε το νέο αναβαθμισμένο σχολείο που αξίζουν οι μαθητές μας», έγραψε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης στην ανάρτησή του.

Νωρίτερα, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε τον μόνιμο διορισμό 11.700 εκπαιδευτικών στη γενική εκπαίδευση φέτος, οι οποίοι θα γίνουν άμεσα, μέσα στο καλοκαίρι.

«Σήμερα είναι μία πολύ σημαντική ημέρα για την εκπαίδευση της χώρας μας και το σχολείο μας ειδικότερα. Κάνουμε πράξη μία από τις θεμελιώδεις δεσμεύσεις μας, πηγαίνοντας και ένα βήμα πιο πέρα», τονίζει σε δήλωσή της η κ. Κεραμέως.

Όπως σημείωσε η υπουργός Παιδείας, όλοι οι διορισμοί, «που είναι οι πρώτοι μετά από δώδεκα χρόνια, θα πραγματοποιηθούν τώρα το καλοκαίρι και είναι υπερδιπλάσιοι από τους 5.250 για τους οποίους είχαμε δεσμευθεί για φέτος».

«Με σεβασμό απέναντι στους εκπαιδευτικούς μας, στους μαθητές μας, στο νέο αναβαθμισμένο σχολείο που αξίζουν τα παιδιά μας και οι εκπαιδευτικοί μας και σε άριστη συνεργασία με τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών, προχωρούμε στην κάλυψη βασικών αναγκών των σχολείων σε ανθρώπινο δυναμικό, που ως σήμερα καλύπτονταν από αναπληρωτές», συμπλήρωσε. Πέρυσι, πρόσθεσε η κ. Κεραμέως, «πραγματοποιήσαμε 4.500 μόνιμους διορισμούς στην ειδική αγωγή, όπου οι σταθεροί δεσμοί μεταξύ μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και εκπαιδευτικών διαδραματίζουν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο, μόνιμοι διορισμοί μέσω ΑΣΕΠ στην ειδική αγωγή που δεν είχαν πραγματοποιηθεί ποτέ στο παρελθόν».

Η κ. Κεραμέως καταλήγει, «με διορισμούς, επιμορφώσεις, βελτιωτική αξιολόγηση, επενδύουμε στο πολυτιμότερο κεφάλαιο της εκπαίδευσης, το ανθρώπινο δυναμικό μας. Η παιδεία αλλάζει, στην πράξη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ