ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται στην κυβέρνηση για μάσκες κι εμβόλια

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται στην κυβέρνηση για μάσκες κι εμβόλια
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Με δύο ανακοινώσεις ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στην πρώτη αναφέρεται στη χρήση των μασκών. Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι:

«Αφού η κυβέρνηση κάλεσε τους πολίτες να πετάξουν τις μάσκες ενώ επελαύνει η μετάλλαξη «Δέλτα» σε όλο τον κόσμο, τώρα μπροστά στη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων προαναγγέλλει ότι δεν αποκλείεται η επαναφορά τους.»

Η Κουμουνδούρου υπογραμμίζει ότι:

«Τα μπρος πίσω, τα μηνύματα εφησυχασμού, τα ψεύτικα success story και οι αντιφάσεις του κ. Μητσοτάκη καλλιεργούν κλίμα αμφισβήτησης στους πολίτες. Παίζουν στα ζάρια τόσο την υγειονομική θωράκιση των πολιτών όσο και την οικονομία και τον τουρισμό.

Το μόνο που έχει μείνει στον κ. Μητσοτάκη, αφού τα έκανε μπάχαλο, είναι ο διχασμός και να ρίχνει το φταίξιμο στους πολίτες.»

Τα εμβόλια

Με άλλη ανακοίνωση η αξιωματική αντιπολίτευση σχολιάζει δημοσίευμα των Νέων για τον ενδεχόμενο παρασκευής στην Ελλάδα εμβολίων για τον κορωνοϊό. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι:

«Η κατοχύρωση των εμβολίων κατά της πανδημίας ως δημόσιο αγαθό συνεχίζει να αποτελεί άμεση ανάγκη.

Επιπλέον, όμως, αποτελεί και άλλο ένα πεδίο ανευθυνότητας του κ. Μητσοτάκη. Στην Βουλή ο ίδιος μίλαγε ειρωνικά για "εμβολιοδεντρα", στην ευρωβουλή οι ευρωβουλευτές του καταψήφιζαν τις σχετικές προτάσεις και στις τηλεοράσεις οι μονίμως αδιάφοροι υπουργοί του έπαιζαν με τον πόνο του ελληνικού λαού λέγοντας “και τι να την κάνει την πατέντα των εμβολίων η ΕΕ; Κορνίζα;”.»

Ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει ότι:

«Σήμερα αποδεικνύεται από την ίδια τη ζωή ότι και στο θέμα του εμβολίου τα πράγματα μπορούν να πάνε αλλιώς. Αν υπάρχει η βούληση και το σχέδιο.»

Η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής:

«Τίποτα από τα δύο δεν διαθέτει ο κ. Μητσοτάκης: ένας ανεύθυνος που επιλέγει τον διχασμό για να κρύψει την αποτυχία του.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ