ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εφ.Συν. για Χαρδαλιά: Μέλη της Φενέρμπαχτσε με πυρετό πέρασαν τον έλεγχο με εντολή του

Εφ.Συν. για Χαρδαλιά: Μέλη της Φενέρμπαχτσε με πυρετό πέρασαν τον έλεγχο με εντολή του
ΙΝΤΙΜΕ

Σειρά τηλεφωνικών μηνυμάτων που φέρεται να αντάλλαξαν ο αρμόδιος αξιωματικός Πολιτικής Προστασίας με τον επικεφαλής της υπηρεσίας του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος», σύμφωνα με τα οποία ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, έδωσε εντολή να περάσει η ομάδα της Φενερμπαχτσέ, παρά το γεγονός ότι υπάρχαν στην ομάδα υπόπτα κρούσματα κορωνοϊού, δημοσιεύει η Εφημερίδα των Συντακτών.  

Το περιστατικό συνέβη πριν τον αγώνα του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ με την τουρκική ομάδα , στις 22 Οκτωβρίου του 2020.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας, που υπογράφει η δημοσιογράφος Άντα Ψαρρά, λίγο πριν ανακοινώσει η κυβέρνηση το σκληρό lockdown, τέσσερα μέλη της αποστολής της τουρκικής ομάδας, που είχαν πυρετό, πέρασαν από τον έλεγχο στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, με «εντολή Χαρδαλιά».

Η εφημερίδα δημοσιεύει σειρά τηλεφωνικών μηνυμάτων, τα οποία σύμφωνα με το δημοσίευμα γίνονται ανάμεσα στον αρμόδιο αξιωματικό Πολιτικής Προστασίας και τον επικεφαλής της υπηρεσίας στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Ο αξιωματικός φέρεται να μιλάει για την αποστολή της Φενέρμπαχτσε η οποία θα αγωνιζόταν με τον Παναθηναϊκό για τη Euroleague και του αποκαλύπτει πως τέσσερα άτομα της αποστολής έχουν πυρετό, με τον επικεφαλής να του απαντάει ότι η ομάδα μπορεί να περάσει, κατόπιν «εντολής του Νίκου Χαρδαλιά», σύμφωνα πάντα με τα μηνύματα που παρουσιάζει η εφημερίδα.

Η εφημερίδα δημοσιεύει τον εξής διάλογο:

Αξιωματικός: Τέσσερα άτομα συνοδείας από τη Φενέρ έχουν πυρετό.
Επικεφαλής: Να περάσει η ομάδα.
Αξιωματικός: Σίγουρα;
Επικεφαλής: Εντολή Χαρδαλιά, τελειώνετε, στο πακιστανικό το τηλέφωνο.

Ένας δεύτερος διάλογος λαμβάνει χώρα μεταξύ του επικεφαλής και του αρμόδιο άντρα της Πυροσβεστικής που βρίσκεται στον έλεγχο. Σύμφωνα με την εφημερίδα των Συντακτών ο διάλογος αυτός έχει ως εξής:

Επικεφαλής: Να περάσει η VIP τις αφίξεις
Πυροσβέστης: Μην μπλέξουμε διοικητή, είναι και το ΕΚΑΒ εδώ.
Επικεφαλής: Σιγά μην μπλέξουμε. Οι άλλοι έκαψαν 100 άτομα και πήραν και βαθμό.
Πυροσβέστης: ΟΚ.
Επικεφαλής: Τελείωνε [...] μόνο σε αυτό το κινητό γιατί στα δικά μας έχουμε στείλει πολλά.
Πυροσβέστης: ΟΚ.
Επικεφαλής: Πακιστάν ρε [...].

Την ίδια ημέρα, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ υποδέχτηκε τη Φενέρμπαχτσε στο ΟΑΚΑ και κέρδισε την τουρκική ομάδα με 82-68.

Πέντε ημέρες μετά εμφανίζεται το πρώτο κρούσμα στην ομάδα του ΠΑΟ, ενώ τη μεθεπόμενη ανακοινώνεται και δεύτερο επιβεβαιωμένα κρούσμα.

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας:

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ