ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Αντιδράσεις για τον επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας

Βουλή: Αντιδράσεις για τον επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας
O διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης (Φωτογραφία αρχείου) ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Αντιδράσεις προκάλεσε η επιλογή του Άγγελου Μπίνη στη θέση του επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας με τον ΣΥΡΙΖΑ να καταγγέλλει ως φωτογραφική τη σχετική προκήρυξη για την πλήρωση της θέσης.

Τόσο ο Γιώργος Κατρούγκαλος όσο και ο Κώστας Ζαχαριάδης κατήγγειλαν απόπειρα ελέγχου των ελεγκτικών μηχανισμών, καθώς είναι η πρώτη φορά -όπως είπε ο πρώην υπουργός- που μοριοδοτείται μόνο η εργασιακή εμπειρία στο εξωτερικό και όχι το διδακτορικό. Επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για στενή υπηρεσιακή σχέση του κ. Μπίνη με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, το διάστημα που διατέλεσε υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

«Είμαι περήφανος που είμαι δημόσιος υπάλληλος», αντέτεινε ο Άγγελος Μπίνης και αναφέρθηκε στο έργο της αρχής από το 2019 που ο ίδιος πρωτοανέλαβε καθήκοντα.

«Οι έλεγχοι τελειώνουν σε 4 μήνες και δεν κρατιούνται στο συρτάρι», είπε και σημείωσε πως για πρώτη φορά υπάρχει ηλεκτρονική πλατφόρμα, με την οποία παρακολουθείται η πειθαρχική διαδικασία και θα ασκείται έλεγχος σε όσους κωλυσιεργούν.

Σχολιάζοντας τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ ο Θάνος Πλεύρης από τη Νέα Δημοκρατία έκανε λόγο για επίθεση με χαρακτηριστικά προσωπικής εμπάθειας υπογραμμίζοντας ότι δεν μπορεί να αποτελεί κριτική το γεγονός ότι ο κ Μπίνης έχει συνεργαστεί υπηρεσιακά με τον πρωθυπουργό.

Αρνητική ψήφο εκτός από τον ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε το ΚΙΝΑΛ και το ΜέΡΑ25, ενώ «παρών» δήλωσαν ΚΚΕ και Ελληνική Λύση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ