ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Τσίπρας ξεκινάει θερινή «προεκλογική» εξόρμηση

Ο Τσίπρας ξεκινάει θερινή «προεκλογική» εξόρμηση
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΖΑΜΑΡΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Στον ΣΥΡΙΖΑ διατηρείται το κλίμα αισιοδοξίας που επικράτησε μετά την Προγραμματική Συνδιάσκεψη.

Η ευφορία στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα αποδίδεται στην επιτυχή έκβαση της πιο μεγάλης διαδικασίας του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία δύο χρόνια. Στενός συνεργάτης του κ. Τσίπρα είπε στο CNN Greece εξηγώντας γιατί θεωρείται επιτυχημένη η Συνδιάσκεψη, ανάφερε τρεις παράγοντες:

Πρώτον, το κόμμα έχει πια ένα καλά μελετημένο σύγχρονο πρόγραμμα, πάνω στο οποίο μπορεί να στηριχτεί μια αξιόπιστη κυβερνητική πρόταση.

Δεύτερον, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μπει στη διαδικασία της προεκλογικής προετοιμασίας ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει ανά πάσα στιγμή τους επόμενους 14 μήνες τις πρόωρες εκλογές.

Τρίτον, οι τόνοι στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ έχουν πέσει και το κόμμα εμφανίζεται ξανά συσπειρωμένο.

Το πρόβλημα της κυβέρνησης

Βεβαίως, στις εσωκομματικές εξελίξεις έρχονται να προστεθούν οι αδυναμίες που παρουσιάζει η κυβέρνηση. Μπορεί η μετάλλαξη Δ να είναι ένα αντικειμενικό γεγονός στην εξέλιξη της πανδημίας, εντούτοις, οι ιθύνοντες της Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι οι συνεχείς ανακολουθίες, οι αντιφάσεις και οι αστοχίες έχουν πλήξει την εικόνα τη κυβέρνησης.

Στη συνάντησή του με το προεδρείο της ΟΕΝΓΕ, ο Αλέξης Τσίπρας είπε αναφορικά με το ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών για τον Νίκο Χαρδαλιά:

«Την ώρα που κουνούσαν το δάχτυλο στους πολίτες, δεν έκαναν ελέγχους ή με πολιτικές αποφάσεις επέτρεπαν να περάσουν στη χώρα κρούσματα. Πρόκειται για πολύ σοβαρά δημοσιεύματα που θα πρέπει να εξετάσει η Δικαιοσύνη ενδελεχώς. Αποδεικνύουν και μία εγκληματική στάση σε σχέση με την προστασία της δημόσιας Υγείας.»

Το μομέντουμ

Προσπαθώντας να διατηρήσει το μομέντουμ, ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινάει θερινή εξόρμηση. Μια εξόρμηση με έντονο «προεκλογικό» χαρακτήρα, ασχέτως αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν την ονομάζει. Κατά πάσα πιθανότητα, ο πρώτος σταθμός θα είναι η Θεσσαλονίκη. Ο κ. Τσίπρας θα επιχειρήσει:

-Να παρουσιάσει συγκεκριμένες πτυχές του νέου προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ.

-Να μεταδώσει το πολιτικό μήνυμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί και πρέπει να κερδίσει τις επόμενες εκλογές.

-Να θέσει σε κίνηση τις τοπικές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτήν την κατεύθυνση, οι οργανώσει τις επόμενες μέρες θα συζητήσουν τα προγραμματικά κείμενα που εγκρίθηκαν στη Συνδιάσκεψη.

Δεν αποκλείεται βέβαια να συναντήσει και ορισμένους τοπικούς παράγοντες που ενδιαφέρονται να εκτεθούν στις επόμενες εκλογές...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ