ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Καραμανλή- Γιαννούλη για πρόωρες εκλογές

Κόντρα Καραμανλή- Γιαννούλη για πρόωρες εκλογές
INTIME/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σφοδρή αντιπαράθεση πυροδότησε στη Βουλή, στη συζήτηση για τον αυτοκινητόδρομο Ε65, η αναφορά του Χρήστου Γιαννούλη από τον ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση να προκαλέσει εκλογές.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παρά το γεγονός ότι ανάλογο αίτημα δεν έχει διατυπωθεί από τον Αλέξη Τσίπρα, είπε απευθυνόμενος στον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών πως στην κάλπη θα φανεί ποια ΝΔ υπάρχει. Παρομοίασε την κυβέρνηση με τον σκορπιό που δαγκώνει τον βάτραχο, που την ευεργέτησε και είναι ο λαός και πρόσθεσε:

«Στην κάλπη θα «φανεί ποια ΝΔ υπάρχει. Η ΝΔ του Καραμανλή που ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για το Βατοπέδι; Του Γιώργου Παπανδρέου που επίσης ανέλαβε την ευθύνη από βήματος Βουλής, του Αλέξη Τσίπρα που έκανε το ίδιο ή του δικού σας επικεφαλής που η λέξη συγγνώμη είναι άγνωστη;».

Η προτροπή του για πρόωρες κάλπες προκάλεσε αντιδράσεις στα έδρανα της ΝΔ με βουλευτές της να αναρωτιούνται αν ο κ. Τσίπρας ζήτησε συγγνώμη για τους 100 νεκρούς στο Μάτι με τον κ. Γιαννούλη να τους απαντά «στα πακιστανικά τηλέφωνα ψάξτε για το Μάτι. Έχετε το θράσος να μιλάτε μετά τα πακιστανικά τηλέφωνα και την Φενερ Μπαχτσέ που έμπαινε στην χώρα την ώρα που ο κόσμος πέθαινε;»

Από την πλευρά του ο Κώστας Καραμανλής σηκώνοντας το γάντι που πέταξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σχολίασε με εμφανώς ειρωνική διάθεση πως κατανοεί την χαρά του κ. Γιαννούλη για τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων και για το ό,τι νομίζει πως μπορεί να καλύψει το κόμμα του μια διαφορά 13 ποσοστιαίων μονάδων.

«Μου θυμίζετε το ανέκδοτο με την ομάδα πόλο που έχασε με 10-0 και πανηγύριζε γιατί δεν πνίγηκε κανένας από τους παίκτες της», είπε ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών και διερωτήθηκε αν ο κ. Γιαννούλης υποκαθιστώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, βάζει ο ίδιος υποψηφιότητα για αρχηγός σε μια επίδειξη μικρομεγαλισμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ