ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα στην κυβέρνηση πήγαν Τασία και Κατριβάνου για το προσφυγικό

Κόντρα στην κυβέρνηση πήγαν Τασία και Κατριβάνου για το προσφυγικό
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με τις διαφοροποιήσεις της Τασίας Χριστοδουλοπούλου και της Βασιλικής Κατριβάνου από την ομάδα των «53», υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.

Η μεν προκάτοχος του Γιάννη Μουζάλα δήλωσε «παρών» στο άρθρο 60 που αφορά στη σύντμηση του χρόνου χορήγησης ασύλου σε 14 ημέρες, η δε Βασιλική Κατριβάνου το καταψήφισε.

Απουσίαζαν τρεις βουλευτές των ΑΝΕΛ, οι κ.κ. Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Κώστας Ζουράρις και Βασίλης Κόκκαλης με τους δύο πρώτους ωστόσο, να δηλώνουν με επιστολή τους πως εάν ήταν παρόντες θα υπερψήφιζαν το νομοσχέδιο. Η θετική τους ψήφος δεν προσμετράται.

Το νομοσχέδιο υπερψήφισαν επί της αρχής βουλευτές 169 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού, ενώ καταψήφισαν 107 βουλευτές από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Απόντες ήταν από τη ΝΔ οι κ.κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Μάνος Κόνσολας, Τάσος Δημοσχάκης, Κώστας Κοντογεώργος, Κώστας Τζαβάρας, Λευτέρης Αυγενάκης και Γιώργος Βαγιωνάς.

Από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη απουσίαζαν η πρόεδρος της Φώφη Γεννηματά, ο Γιάννης Μανιάτης, η Εύη. Χριστοφιλοπούλου, ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου και ο Μιχάλης Τζελέπης.

Απόντες ήταν ακόμη ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης και οι βουλευτές του Γιάννης Σαρίδης, Αριστείδης Φωκάς και Αναστάσιος Μεγαλομύστακας, ο Χάρης Θεοχάρης, η Κατερίνα Μάρκου και ο Κώστας Μπαργιώτας από το Ποτάμι, καθώς και οι ανεξάρτητοι Νίκος Νικολόπουλος και Λεωνίδας Γρηγοράκος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ