Δημοσκόπηση: Μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ
Διαφορά 8 μονάδων της Νέα Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, παρουσιάζει δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.
Στα τέλη του Φεβρουαρίου η διαφορά των δύο κομμάτων βρισκόταν στο 6,5%.
Συγκεκριμένα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έρχεται πρώτο με 24,5%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 16,5%. Στην τρίτη θέση ισοψηφούν ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή με 6,5%,Το 4% των ψηφοφόρων συγκεντρώνουν τόσο η Δημοκρατική Συμπαράταξη όσο και η Ένωση Κεντρώων. Κατω από το όριο του 3% βρίσκονται ΑΝΕΛ και Ποτάμι με 2,5%.
Πάνω από τους μισούς ερωτηθέντες (50,5%) προβλέπουν πως στις επόμενες εκλογές πρώτη θα αναδειχθεί η Νέα Δημοκρατία ενώ μόλις το 20,5% εκτιμά ότι από την επόμενη κάλπη θα βγει νικητής ο ΣΥΡΙΖΑ.
Το 31,5% των ερωτηθέντων φαίνεται να προτιμά μία κυβέρνηση με επικεφαλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη την ίδια ώρα που 1 στους 4 επιθυμεί μία κυβέρνηση με «κορμό» τον ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα.
Από τις επιδόσεις της κυβέρνησης μέχρι τώρα, δυσαρεστημένο είναι το 87,5% - εικόνα που δεν αλλάζει ούτε στην δεξαμενή ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ όπου πάνω από 7 στους 10 δεν είναι ικανοποιημένοι από την κυβερνητική πολιτική.
Καταδίωξη και συλλήψεις στον Βοτανικό για ρίψη απορριμάτων σε οικόπεδο
18:00
«Πράσινο φως» από το υπουργείο Ανάπτυξης για την αδειοδότηση των τεχνικών επαγγελμάτων
17:50
«Ασφυξία» στην Ιεράπετρα από τις μεταναστευτικές ροές - Ξεπερνούν το σύνολο των αφίξεων του 2025
17:47
Ανάρτηση Κολυδά για κακοκαιρία: Πότε μπορεί να γίνει επικίνδυνη ακόμη και χωρίς ρεκόρ βροχής
17:40