ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Συλλογικό τραύμα η υπόθεση κακοποίησης της 19χρονης

Τσίπρας: Συλλογικό τραύμα η υπόθεση κακοποίησης της 19χρονης
INTIME

Παρέμβαση για την υπόθεση της κακοποίησης της 19χρονης πραγματοποίησε μέσω twitter ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

«Την ιστορία της κοπέλας που ασελγούσε πάνω της ο πατέρας της και στη συνέχεια αστυνομικός, δεν πρέπει να τη δούμε ως μεμονωμένο συμβάν, αλλά ως συλλογικό τραύμα. Κάθε γυναίκα, κάθε άντρας έχουν το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση του σώματός τους. Από εκεί ξεκινάει η Δικαιοσύνη» επισημαίνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτήματα για την επικοινωνία με τους δικηγόρους της

«Για περισσότερο από 24 ώρες ένα κορίτσι μόλις 18 χρονών κρατούνταν χωρίς κανένα λόγο από την ΕΛ.ΑΣ., χωρίς καμία επικοινωνία με τους δικηγόρους της και ενώ είχε καταγγείλει ότι αστυνομικός την κακοποιούσε και την εξέδιδε» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

«Πρόκειται για ένα περιστατικό που καταδεικνύει για ακόμη μια φορά το κατάντημα της Ελληνικής Αστυνομίας επί ημερών Μητσοτάκη και Χρυσοχοΐδη. Για ακόμη μια φορά καταπατάται κάθε έννοια κράτους δικαίου και αναδύεται άρωμα συγκάλυψης. Περιμένουμε άμεσα απαντήσεις από την πολιτική ηγεσία. Και να είναι σίγουροι για ένα πράγμα: Δεν θα επιτρέψουμε κανένα κουκούλωμα» προσθέτει.

Αντίδραση Χρυσοχοΐδη

Οργισμένη η αντίδραση εκ μέρους του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη μετά τις «βολές» της αντιπολίτευσης για τον χειρισμό της υπόθεσης κακοποίησης της 19χρονης, την οποία κρατούσε φυλακισμένη και εξέδιδε πρώην αστυνομικός, ενώ επί σειρά ετών είχε πέσει θύμα βιασμού από τον πατέρα της.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης χαρακτήρισε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ χυδαία και τόνισε πως μετά τις ενέργειες της ΕΛ.ΑΣ. η υπόθεση βρίσκεται πλέον στα χέρια της Δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα τόνισε: «Δεν είχα κανένα σκοπό να κάνω δηλώσεις γι’ αυτή τη δραματική ανθρώπινη ιστορία. Με αναγκάζει όμως η χυδαία στάση του ΣΥΡΙΖΑ.

»Η αστυνομία και συγκεκριμένα η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, προέβη χθες σε 2 συλλήψεις, με τη μία να άφορα αστυνομικό. Ο συλληφθείς αστυνομικός, που ήδη τελούσε σε κατάσταση αργίας με απόλυση, κατηγορείται για βαριά αδικήματα, μεταξύ των οποίων και η εμπορία ανθρώπων. Η υπόθεση ύστερα από τις ενέργειες της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται πλέον στα χέρια της Δικαιοσύνης.

»Το περιστατικό που οδήγησε στις δύο συλλήψεις αναδεικνύει αποκρουστικές πτυχές της ενδοοικογενειακής βίας, ενός διαχρονικού προβλήματος που αποτελεί όνειδος για τις κοινωνίες.

»Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ήδη προχωρήσει στην ίδρυση και λειτουργία Τμήματος Αντιμετώπισης της ενδοοικογενειακής βίας, το θέμα ωστόσο είναι ευρύτερο και απαιτεί την ευαισθητοποίηση όλων.

»Περιστατικά σαν το χθεσινό, με το αρμόδιο τμήμα της αστυνομίας που μάλιστα εποπτεύεται από τον Αντιεισαγγελέα Εφετών να κάνει με αποτελεσματικότητα την δουλειά του για την εξιχνίαση των βαρέων αυτών αδικημάτων, με σεβασμό στο θύμα, από κανένα σοβαρό κόμμα, πουθενά στον κόσμο δεν θεωρούνται ευκαιρίες πολιτικής εκμετάλλευσης.

»Όχι όμως για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ανεκδιήγητο εκπρόσωπό του, που επιχειρούν δίχως ίχνος ντροπής να καπηλευθούν κομματικά κάθε υπόθεση ανθρώπινου πόνου.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ