ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπ. Προστασίας του Πολίτη κατά ΣΥΡΙΖΑ: Το άσπρο-μαύρο στην υπόθεση κακοποίησης της 19χρονης

Υπ. Προστασίας του Πολίτη κατά ΣΥΡΙΖΑ: Το άσπρο-μαύρο στην υπόθεση κακοποίησης της 19χρονης
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (Φωτπγραφία αρχείου) ΑΠΕ-ΜΠΕ

Απάντηση στην κριτική που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση εμπορίας και σεξουαλικής κακοποίησης της 19χρονης στην Ηλιούπολη, για την οποία ένας 39χρονος αστυνομικός κατηγορείται για πλήθος κακουργημάτων, δίνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Το υπουργείο αναφέρει πως «η Αστυνομία λειτούργησε με ταχύτητα, υπευθυνότητα και σεβασμό στο θύμα», αφήνοντας αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ που «εξακολουθεί να επιχειρεί να κάνει το άσπρο μαύρο, μιλώντας υποκριτικά».

Μάλιστα υπενθυμίζει ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ «όλοι γνωρίζουν την αναίσχυντη επιλογή του παλαιότερα να περιφρονήσει τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από ξένο πρέσβη για να προστατεύσει την "τιμή" της φιλικής του χώρας που αυτός εκπροσωπούσε».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αναφέρει τα εξής:

«Στην εξαιρετικά δυσάρεστη υπόθεση κακοποίησης μιας 18χρονης από έναν υπό απόλυση αστυνομικό και τον πατέρα της, οι οποίοι και συνελήφθησαν δίχως καμία καθυστέρηση, η Αστυνομία λειτούργησε με ταχύτητα, υπευθυνότητα και σεβασμό στο θύμα. Το αποδεικνύουν οι ενέργειές της με χρονική ακολουθία, που γνωστοποίησε το ΥΠΤΠ από το Σάββατο, με αφορμή ανυπόστατους ισχυρισμούς στα social media.

Ωστόσο, παρά την παράθεση συντριπτικών στοιχείων, ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να επιχειρεί να κάνει το άσπρο μαύρο, μιλώντας υποκριτικά, παρά τις συλλήψεις κι ενώ η έρευνα συνεχίζεται, για συγκάλυψη! Ίσως επειδή κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια, καθώς όλοι γνωρίζουν την αναίσχυντη επιλογή του παλαιότερα να περιφρονήσει τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από ξένο πρέσβη για να προστατεύσει την “τιμή” της φιλικής του χώρας που αυτός εκπροσωπούσε. Δεν θα τα καταφέρει, θα μείνει με την υποκρισία του.

Η αστυνομία κάνει με υπευθυνότητα και σοβαρότητα τη δουλειά της, όπως έχει υποχρέωση. Δεν έχει την πολυτέλεια του χρόνου να ασχολείται με αστειότητες ή τα επικοινωνιακά παιχνίδια διαφόρων επαγγελματιών».

Παραίτηση Χρυσοχοΐδη ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Νωρίτερα, ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε εκ νέου την παραίτηση Χρυσοχοΐδη για την υπόθεση, καθώς και τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του αστυνομικού που κατηγορείται ότι είχε απαγάγει κι εξέδιδε τη 19χρονη.

Στην ανακοίνωση η Κουμουνδούρου τόνισε:

«Οι καταγγελίες της συνηγόρου της 18χρονης από την Ηλιούπολη για κύκλωμα trafficking πίσω από τον εν ενεργεία αστυνομικό που την κακοποιούσε και την εξέδιδε εκθέτουν ακόμα περισσότερο την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης που αντί να ζητάει και τα ρέστα έπρεπε να έχει ήδη παραιτηθεί, οφείλει να απαντήσει άμεσα για την νέα προσπάθεια συγκάλυψης:

1 Γιατί δεν επέτρεπαν στην 18χρονη να επικοινωνήσει με τους δικηγόρους της και το έκαναν μόνο μετά την κοινωνική κατακραυγή στα social media;

2 Γιατί αστυνομικοί προσπαθούσαν να πείσουν την 18χρονη να αλλάξει δικηγόρο;

3 Έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να δοθούν τα στοιχεία και η φωτογραφία του αστυνομικού στη δημοσιότητα ώστε να αναγνωριστεί και από τυχόν άλλα θύματα trafficking;

4 Ποιους προσπαθούν να καλύψουν;»

Βαρύ κατηγορητήριο κατά του αστυνομικού και του πατέρα

Αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες είναι ο 39χρονος αστυνομικός σε αργία και ο πατέρας της 19χρονης από την Ηλιούπολη.

Αστυνομικός και πατέρας κατηγορούνται για 14 κακουργήματα και πλημμελήματα. Ο μεν αστυνομικός κατηγορείται ότι άρπαξε την κοπέλα και την κρατούσε όμηρο, την κακοποιούσε και την εξέδιδε.

Ο δε πατέρας της φέρεται να την βίαζε από την ηλικία των 11 ετών.

Σε βάρος τους ασκήθηκε δίωξη, μεταξύ άλλων, για:

  • Εμπορία ανθρώπου κατ' επάγγελμα
  • Εμπορία ανθρώπου κατά ανηλίκου
  • Διακίνηση ναρκωτικών ουσιών
  • Παράνομη οπλοφορία
  • Παράνομη οπλοχρησία
  • Παράνομη οπλοκατοχή
  • Βιασμός κατ' εξακολούθηση
  • Κατάχρηση σε ασέλγεια
  • Γενετήσια πράξη μεταξύ συγγενών με ανηλίκους
  • Ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη
  • Ενδοοικογενειακή απειλή

Ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε σε βάρος τρίτου προσώπου που φέρεται να λειτουργούσε ως συνεργός του αστυνομικού.

Και οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες ενώπιον της Εισαγγελέως. Παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε τακτικό ανακριτή.

Εντύπωση προκάλεσε η μπλούζα που φορούσε ο αστυνομικός κατά την προσαγωγή του στον Εισαγγελέα, η οποία είναι διαφημιστική εταιρίας που ασχολείται με ταινίες πορνογραφικού περιεχομένου.

Μετά την αρχική προσαγωγή του, το Σάββατο, οι αστυνομικοί πέρασαν χθες χειροπέδες στον 39χρονο άνδρα που υπηρετούσε στην Αστυνομία και ήταν σε διαθεσιμότητα με το ερώτημα της απόλυσης. Στη συνέχεια εντοπίστηκε και συνελήφθη και ο πατέρας.

Όπως έγινε γνωστό, η 19χρονη είχε αναγκάστηκε να φύγει από το σπίτι για να γλιτώσει από τον εφιάλτη που ζούσε, όταν την εντόπισε ο αστυνομικός.

Η κοπέλα το βράδυ του Σαββάτου κατάφερε να δραπετεύσει και να ζητήσει βοήθεια σ΄ ένα κατάστημα της περιοχής για να αποκαλυφθεί όλη η φρίκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ