ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Βουλή ο Μητσοτάκης στις 12:00 για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Ε-65

Στη Βουλή ο Μητσοτάκης στις 12:00 για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Ε-65
ΙΝΤΙΜΕ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα μιλήσει στη Βουλή, στις 12.00, στη συζήτηση για την κύρωση της συμφωνίας για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδος Ε-65.

Υπενθυμίζεται πως χθες, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών είχε σημειώσει πως υστερα από αλλεπάλληλες επαφές με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η κυβέρνηση κατάφερε να ξεμπλοκάρει μετά από δύο χρόνια συστηματικής δουλειάς το έργο για το βόρειο τμήμα του άξονα και να εντάξει εξ ολοκλήρου την χρηματοδότησή του, ύψους 442 εκατ. ευρώ, στο Ταμείο Ανάκαμψης. Το βόρειο τμήμα του Ε-65 εκτείνεται από τα Τρίκαλα ως την Εγνατία, έχει μήκος 70,5 χιλιόμετρα και η διάρκεια κατασκευής του εκτιμάται στα 3 χρόνια.

«Η κατασκευή του αποτελεί ουσιαστική δράση για τη στήριξη της Δυτικής Μακεδονίας στο δρόμο της απολιγνιτοποίησης. Θα εξασφαλίσει γρήγορες και ασφαλείς μετακινήσεις, θα συμβάλλει στην ενδυνάμωση των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και θα ενθαρρύνει την εγκατάσταση νέων που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας. Παράλληλα, θα ενισχύσει αποφασιστικά την ανάπτυξη της Δυτικής Μακεδονίας, με την συνδεσιμότητά της με την Αθήνα και την Κεντρική Ελλάδα. Το 2021 είναι το έτος που ξεμπλοκάρουν μεγάλα, αλλά και εμβληματικά έργα που για χρόνια είχαν κολλήσει», είχε σημειώσει η κυρία Πελώνη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ