ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σ. Μπεκατώρου στη Βουλή: Δεν υπάρχει άνθρωπος στις ομοσπονδίες για καταγγελίες παρενόχλησης

Σ. Μπεκατώρου στη Βουλή: Δεν υπάρχει άνθρωπος στις ομοσπονδίες για καταγγελίες παρενόχλησης
INTIME/ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

Έλλειψη ατόμου αναφοράς στα αθλητικά σωματεία στο οποίο θα μπορούν να απευθύνονται όσοι πέφτουν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης ή εξουσιαστικής βίας, εντοπίζει η Σοφία Μπεκατώρου επτά μήνες μετά τη δημόσια καταγγελία της.

Μιλώντας στην επιτροπή Ισότητας της Βουλής για το ελληνικό #metoo, η χρυσή Ολυμπιονίκης που άνοιξε στόματα μετά την αποκάλυψη για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη τόνισε ότι «η έλλειψη κάποιου ατόμου αναφοράς στο οποίο θα μπορούν με εμπιστοσύνη να απευθύνονται τα παιδιά και εν γένει οι αθλητές, τους οδηγεί να καταφύγουν στα ΜΜΕ και στα πολιτικά δικαστήρια». Ζήτησε μάλιστα, να καταστεί υποχρεωτική για τους συλλόγους η ύπαρξη μιας τέτοιας δομής υποδοχής των καταγγελιών.

«Σπάσαμε το απόστημα, δεν το εξαλείψαμε», ανέφερε ο παριστάμενος υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης και παραδέχθηκε ότι υπάρχει θέμα με την υποδοχή των καταγγελιών. Συμπλήρωσε ωστόσο, ότι οι αθλητές μπορούν να απευθύνονται στη γραμμή SOS 15900 στην οποία θα προστεθεί και άλλη μια ειδική γραμμή για θέματα αθλητισμού, αλλά και στον αθλητικό εισαγγελέα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ