ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψηφίστηκε στη Βουλή από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ ο Ε65

Ψηφίστηκε στη Βουλή από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ ο Ε65
INTIME

Εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία από την Ολομέλεια τη Βουλής η σύμβαση για τον οδικό άξονα Ε65 με τον αρμόδιο υπουργό Κώστα Καραμανλή να χαρακτηρίζει το 2021 έτος υποδομών και να υπογραμμίζει ότι έχουν ήδη συμβασιοποιηθεί έργα ύψους 3,2 δισ. ευρώ.

Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, ενώ καταψήφισαν ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ 25.

Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών αναφέρθηκε σε σειρά έργων που αρχίζουν να υλοποιούνται, όπως η γραμμή 4 του ΜΕΤΡΟ, αλλά και ο οδικός άξονας Πάργα – Πύργος που αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες.

«Υπάρχουν δύο τρόποι πολιτικής για τα μεγάλα έργα υποδομών. Ο ένας να λες λόγια και να εγκαινιάζεις μουσαμάδες. Να εμφανίζεις έργα χωρίς αντίκρισμα και χρηματοδότηση. Υπάρχει και ο άλλος τρόπος που δεν περιλαμβάνει πυροτεχνήματα και μεγάλα λόγια. Βάζεις κάτω το κεφάλι και δουλεύεις παρουσιάζοντας έργα», είπε και επέκρινε την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι συμβασιοποίησε έργα κάτω από 800 εκατ. ευρώ.

«Έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο έργων 13 δις ευρώ. Το 2021 είναι έτος υποδομών. Μεγάλα έργα που είχαν κολλήσει ξεμπλοκάρονται», είπε και πρόσθεσε πως βρίσκονται σε εξέλιξη 20 ΣΔΙΤ με συνολικό προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 5 δισ ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ