ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεμιστοκλέους: Υπό εξέταση ο εμβολιασμός παιδιών άνω των 12 ετών

Θεμιστοκλέους: Υπό εξέταση ο εμβολιασμός παιδιών άνω των 12 ετών
ΙΝΤΙΜΕ / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Στην επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε άλλους κλάδους εργασίας, αλλά και τον εμβολιασμό παιδιών από την ηλικία των 12, αναφέρθηκε σε τηλεοπτική συνέντευξή του ο γγ πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Όπως είπε, για την επέκταση της υποχρεωτικότητας, θα γίνουν ανακοινώσεις το επόμενο διάστημα, όπως είχε τονίσει και ο πρωθυπουργός, ενώ δήλωσε ότι στην επόμενη ή μεθεπόμενη συνεδρίαση της επιτροπής θα συζητηθεί ο εμβολιασμός των παιδιών από 12 ετών.

«Τις τελευταίες δέκα ημέρες υπάρχει αύξηση των ραντεβού για εμβολιασμό, η οποία είναι ακόμα μεγαλύτερη τις δύο τελευταίες ημέρες», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 ο γγ πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Σημείωσε, μάλιστα, ότι έχουν κλειστεί πάνω από 250 χιλιάδες ραντεβού, εκ των οποίων τα 40 χιλιάδες τις δύο τελευταίες ημέρες.

Ο κ. Θεμιστοκλέους υπογράμμισε, επίσης, ότι υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια και αυτό που παίζει ρόλο από εδώ και πέρα είναι η συμμετοχή των πολιτών. Όπως ανέφερε, «συνεχίζουμε να κρατιόμαστε σε καλά επίπεδα, ωστόσο δεν μπορούν να γίνουν προβλέψεις.»

Στη συνέχεια, είπε ότι δεν υπάρχει πλέον πέναλτι για κάποιον που ακυρώνει το ραντεβού του.

Όσον αφορά στη διαθεσιμότητα των εμβολίων, σημείωσε ότι σύντομα θα μπορεί κάποιος πολίτης να κλείσει άμεσο ραντεβού για το σκεύασμα της Pfizer. «Αυτό αναμένεται να ανακοινωθεί τη Δευτέρα», σημείωσε.

Πάράλληλα, ο κ. Θεμιστοκλέους, διευκρίνισε ότι οι φυσιοθεραπευτές που εργάζονται σε δομές φροντίδας, ιδιωτικές ή δημόσιες, είναι υποχρεωτικό να εμβολιαστούν.

Τέλος, σχετικά με τον εμβολιασμό στο σπίτι, σημείωσε ότι έχει ήδη ξεκινήσει από την περιφέρεια και αναμένεται να επεκταθεί στο τέλος του μήνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ