Μπούγας: Να αποκλειστούν από τις συνεδριάσεις οι ανεμβολίαστοι βουλευτές
Ανανεώθηκε:
«Φρένο» στους ανεμβολίαστους βουλευτές ζήτησε ο γραμματέας ΚΟ της ΝΔ Γιάννης Μπούγας, προτείνοντας στη σημερινή συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων, τον αποκλεισμό τους από τις συνεδριάσεις της Βουλής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μπούγας, «πατώντας» στη γραμμή της κυβέρνησης, εισηγήθηκε οι μη εμβολιασμένοι βουλευτές, ανεξαρτήτως του κόμματος στο οποίο ανήκουν, να μην μπορούν να παίρνουν το λόγο, είτε στην Ολομέλεια είτε στις επιτροπές και η οποιαδήποτε παρέμβαση τους να γίνεται από το σπίτι ή το γραφείο τους, μέσω τηλεδιάσκεψης.
Σε πρώτη φάση ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ πρότεινε να υπάρξει σύσταση στους βουλευτές που δεν έχουν προχωρήσει στον εμβολιασμό τους και σε δεύτερη, να τους απαγορευτεί η φυσική παρουσία στις εργασίες της Βουλής.
Θετική ήταν η ανταπόκριση της πλειοψηφίας των μελών της Διάσκεψης των Προέδρων, σημειώνοντας πάντως, πως τον Σεπτέμβριο με βάση τα τότε επιδημιολογικά δεδομένα, θα επανεξεταστεί ο τρόπος λειτουργίας της Βουλής.
Υπενθυμίζεται ότι το πρωί από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος, ζήτησε να λάβει η Βουλή μέτρα για τους αρνητές-βουλευτές, φωτογραφίζοντας τον Παύλο Πολάκη και τους υπόλοιπους 9 βουλευτές που δεν έχουν εμβολιαστεί.
Τι αλλάζει με το νέο νόμο για τους πολίτες που δεν έχουν εισιτήριο στα ΜΜΜ
00:30
Προσεγγίζει η Πυροσβεστική τους οκτώ που χάθηκαν σε φαράγγι στην Εύβοια - Είναι καλά στην υγεία τους
00:02
Ο Τραμπ μετράει τις ώρες για την «κόλαση» στο Ιράν - Δεν πτοείται η Τεχεράνη από τις απειλές του
23:59
Λεονταρίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Ζητώ ο ίδιος την άρση της βουλευτικής ασυλίας μου»
23:47