ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βορίδης: Υποχρεωτικότητα χωρίς κύρωση δεν έχει νόημα

Βορίδης: Υποχρεωτικότητα χωρίς κύρωση δεν έχει νόημα
INTIME/ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

Σφοδρή αντιπαράθεση για τις κυρώσεις όσων υποχρεούνται να εμβολιαστούν, αλλά δεν το πράξουν, είχαν στη Βουλή ο Μάκης Βορίδης και ο Κώστας Ζαχαριάδης

Ο υπουργός Εσωτερικών μετά την κριτική που δέχθηκε περί εκδικητικότητας της κυβέρνησης, κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει να ψαρεύει σε θολά νερά και να διατυπώσει ξεκάθαρη θέση εάν θα πρέπει να υποστούν κυρώσεις όσοι δεν συμμορφωθούν. "Υποχρεωτικότητα χωρίς κύρωση δεν έχει νόημα", είπε και πρόσθεσε πως θα υπάρξει εξειδίκευση για τις νομικές συνέπειες των υγειονομικών ή άλλων επαγγελματικών κατηγοριών όπου ο εμβολιασμός είναι υποχρεωτικός. Αναφέρθηκε στην απόφαση για αναστολή εργασίας με μη καταβολή μισθού και επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι μετά τις συγκεντρώσεις των αντιεμβολιασμών επιχειρεί να πατήσει σε δύο βάρκες.

"Είδατε ότι μαζεύτηκαν απέξω οι αντιεμβολιαστές και πάτε να πατήσετε σε δύο βάρκες... Δεν ξέρω αν είναι φίλοι ή εχθροί, αλλά εγώ και η κυβέρνηση έχουμε πάρει καθαρή θέση, θέλετε να πάρετε κι εσείς αντί να ψαρεύετε θολά νερά;", ήταν το ερώτημα που απηύθυνε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά του ο Κώστας Ζαχαριάδης ανέφερε πως η κυβέρνηση έχει αναθέσει στο τμήμα της που προέρχεται από το ΛΑΟΣ να τιμωρήσει εκείνους που προβληματίζονται και διατηρούν επιφυλάξεις για τον εμβολιασμό τους. "Πρέπει να έρθουμε κοντά τους και να τους πείσουμε", είπε και επέκρινε την κυβέρνηση για διχαστικό λόγο, λέγοντας ότι θα φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα. "Αυτές οι μέθοδοι της δεκαετίας 50-60 έχουν αποτύχει, πως πάτε με τσαμπουκά να αντιμετωπίσετε τέτοια ευαίσθητα ζητήματα;", είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ