ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαθανάσης για τη Διαχείριση Απορριμμάτων της Πελοποννήσου: Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο

Παπαθανάσης για τη Διαχείριση Απορριμμάτων της Πελοποννήσου: Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ /ΙΝΤΙΜΕ

Τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Παλαιοχούνη Αρκαδίας, συνόδευσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, για την έναρξη της κατασκευής του έργου Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου μέσω ΣΔΙΤ.

«Ένα εμβληματικό έργο ξεκίνησε στην Πελοπόννησο με την παρουσία του πρωθυπουργού, το οποίο θα ενισχύσει καθοριστικά την αναπτυξιακή προοπτική της Περιφέρειας» επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Επίσης, τονίζεται ότι το έργο της διαχείρισης απορριμμάτων μέσω ΣΔΙΤ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, είναι το μεγαλύτερο έργο ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων στη χώρα και μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις αυτήν τη στιγμή στην Πελοπόννησο.

Στη διάρκεια της περιόδου κατασκευής του έργου, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, δημιουργούνται 860 νέες θέσεις εργασίας, ενώ στην περίοδο λειτουργίας του προβλέπεται να δημιουργηθούν επιπλέον 260 μόνιμες θέσεις, χωρίς να συνυπολογίζονται οι έμμεσες θέσεις απασχόλησης στους τομείς των μεταφορών, της εμπορίας και της διαχείρισης ανακυκλώσιμων υλικών.

Το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο αποτελεί μείζον περιβαλλοντικό και οικονομικό ζήτημα, καθώς στην Ελλάδα επιβάλλονται υψηλά πρόστιμα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενώ επηρεάζεται και ο τουρισμός στην περιοχή, σημειώνεται.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, δήλωσε ότι «επιτέλους προχωράμε στην οριστική επίλυση του προβλήματος, με ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων που στόχο έχει τη βελτίωση της ζωής των πολιτών» και σημείωσε:

«Έρχεται με καθυστέρηση, με πολλά προβλήματα, αλλά μέσω της πολύ καλής συνεργασίας με τον περιφερειάρχη κ. Νίκα και την εταιρεία ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, ξεπεράσαμε αγκυλώσεις και είμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση να βλέπουμε το έργο να υλοποιείται.

Έργα σαν αυτό, ενισχύουν την στρατηγική μας για τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος φιλικού στην επιχειρηματικότητα με γρήγορες και ευέλικτες αδειοδοτικές διαδικασίες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ