ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρώσια -Tσίπρας : Οι επιθετικές ανακοινώσεις του Ερντογάν τορπιλίζουν την ειρήνη

Βαρώσια -Tσίπρας : Οι επιθετικές ανακοινώσεις του Ερντογάν τορπιλίζουν την ειρήνη
ΙΝΤΙΜΕ

«Λύση δύο κρατών δεν υπάρχει», δηλώνει για το Κυπριακό ο Αλέξης Τσίπρας σχολιάζοντας τις νέες προκλητικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Οι επιθετικές ανακοινώσεις Ερντογάν για την Αμμόχωστο τορπιλίζουν την ειρήνη και την προσπάθεια δίκαιης επίλυσης του Κυπριακού που είναι πιο αναγκαία από ποτέ. Δεν ξεχνάμε ότι το πρόβλημα εδώ και 47 χρόνια είναι η παράνομη Τουρκική εισβολή και κατοχή. Λύση δύο κρατών δεν υπάρχει» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Κανένα σχέδιο διχοτόμησης δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό», αναφέρει και ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωση με αφορμή την συμπλήρωση «47 χρόνων από την παράνομη και βάναυση τουρκική εισβολή στην Κύπρο που άφησε πίσω της χιλιάδες νεκρούς και αγνοούμενους».

Πρόκειται για μαύρη επέτειο με την οποία η Τουρκία επέλεξε να προκαλέσει με δηλώσεις και απαράδεκτες ενέργειες εκτός κάθε διεθνούς δικαίου, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε είναι αναγκαίο να στηθεί ανάχωμα από τη διεθνή κοινότητα και ειδικά την ΕΕ και τα μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας ΟΗΕ, απέναντι σε αυτά τα σχέδια. Σήμερα περισσότερο από ποτέ πρέπει να αγωνιζόμαστε για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ - για δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα, μία κυριαρχία, μία ιθαγένεια, μία διεθνή προσωπικότητα, χωρίς εγγυήσεις και κατοχικά στρατεύματα».

Κλείνοντας υπογραμμίζει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στέκεται με όλες του τις δυνάμεις στο πλευρό του κυπριακού λαού, ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων, και των προοδευτικών δυνάμεων που αγωνίζονται για τον τερματισμό της Κατοχής και την επίλυση του Κυπριακού σε αυτήν τη βάση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ