ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα με το... καλημέρα για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

Κόντρα με το... καλημέρα για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών
INTIME/ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Σε υψηλούς τόνους ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για την αναβάθμιση του σχολείου. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ήρθαν σε κόντρα για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών με την αρμόδια υπουργό Νίκη Κεραμέως να αναφέρει ότι έχει βελτιωτικό και όχι τιμωρητικό χαρακτήρα.

Στόχος της συγκεκριμένης ρύθμισης σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας είναι η βελτίωση του εκπαιδευτικού έργου και η επαγγελματική ανέλιξη των εκπαιδευτικών. Επικαλούμενη μάλιστα, στοιχεία πρόσφατης έρευνας στην οποία επτά στους δέκα πολίτες δήλωναν θετικοί στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, είπε πως «η κοινωνία δεν στηρίζει απλώς τις αλλαγές αυτές, αλλά τις απαιτεί».

Η Νίκη Κεραμέως δήλωσε πάντως, ανοιχτή σε προτάσεις που θα βελτιώνουν το νομοσχέδιο, ενώ ευχαριστώντας το ΚΙΝΑΛ, την Ελληνική Λύση και το ΜέΡΑ25 που προσήλθαν με εποικοδομητικές προτάσεις στο διάλογο που προηγήθηκε.

Για παντελώς αναξιόπιστη αξιολόγηση αλλά και «σφαγή των υποψηφίων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση» έκανε λόγο ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, καλώντας την υπουργό να διασαφηνίσει ποιος είναι ο ακριβής αριθμός των παιδιών που κόβονται.

«Φέρνετε ένα νομοσχέδιο που αποδιαρθρώνει την εκπαίδευση και διαλύει τη δημοκρατική λειτουργία του σχολείου, που ανοίγει την προοπτική να μετατραπεί το σχολείο της γειτονιάς σε σχολείο της αγοράς. Προωθείτε τον έλεγχο ή και τον εκφοβισμό των διδασκόντων και προετοιμάζετε την εγκατάλειψη του σχολείου από το κράτος», είπε.

Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος από το ΚΙΝΑΛ ανέφερε ότι η πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ χαρακτηρίζεται από εμμονές, ενώ το νομοσχέδιο δίνει υπερεξουσίες στο διευθυντή και υποβαθμίζοντας τη συλλογικότητα του συλλόγου διδασκόντων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ