ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Εκ προ μελέτης έγκλημα ο αποκλεισμός 30.000 υποψηφίων στις εξετάσεις

Τσίπρας: Εκ προ μελέτης έγκλημα ο αποκλεισμός 30.000 υποψηφίων στις εξετάσεις
ΙΝΤΙΜΕ

Ευθύνες στην κυβέρνηση για την εκπαίδευση και την διαχείριση της πανδημίας ιδιαίτερα στα νησιά και τη Μύκονο, επέρριψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής

«Η χώρα διασύρεται διεθνώς είπε για τo «μίνι lockdown» στη Μύκονο. Ανοίξατε τον τουρισμό χωρίς μέτρα, με προχειρότητα. Σταματήστε αυτή την ανοησία με τους διχασμούς, τις απειλές και τους εκβιασμούς», σημείωσε.

Σε ότι αφορά την εκπαίδευση, εξαπέλυσε επίθεση προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια λέγοντας πως χιλιάδες παιδιά θα μείνουν φέτος εκτός ΑΕΙ.

«Ως άλλη Ηρώδης έρχεστε και σφαγιάζετε ανθρώπους, ντιλάρατε με τους ιδιοκτήτες φροντιστηρίων. Γιατί δεν σας απασχολεί γι΄αυτούς που θα αποκτήσουν πτυχία ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, γιατί δεν βάζετε ΕΒΕ στα ιδιωτικά κολλέγια, αλλά εκεί υπάρχει βάση εισοδήματος», είπε απευθυνόμενος προς την υπουργό Παιδείας.

«Δεν έχω κάτι με τους γονείς που στέλνουν τα παιδιά στα ιδιωτικά κολλέγια, αλλά με την αθλιότητα του κ. Μητσοτάκη και της κ. Κεραμέως, να οδηγήσουν με το έτσι θέλω τους μαθητές εκεί. Είναι εκ προμελήτης έγκλημα ο αποκλεισμός 20.000 30.000 μαθητών από τη δημόσια εκπαίδευση. Αποδεικνύεστε ως οι μεγαλύτεροι ντίλερς συμφερόντων που πέρασαν από τα έδρανα αυτής της χώρας. Πάρτε πίσω αυτό το έκτρωμα μη προχωράτε στο έγκλημα αυτό», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας.

«Είστε μια κυβέρνηση επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία, για τη νέα γενιά, για το περιβάλλον και το φυσικό πλούτο της χώρας», κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ