ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τριπλό το αποτύπωμα της ανάπλασης του ΟΑΚΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τριπλό το αποτύπωμα της ανάπλασης του ΟΑΚΑ
INTIME / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

To τριπλό αποτύπωμα, κοινωνικό, δημοσιονομικό και οικολογικό, της ανάπλασης του ΟΑΚΑ ανέδειξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός στην παρέμβαση του στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την παρουσίαση του master plan, αναφέρθηκε στις μεγάλες αλλαγές που θα επιφέρει στην καθημερινότητα των πολιτών και ανέπτυξε τα βήματα του σχεδίου της ανάπλασης:

«Εντάξαμε το master plan αλλά και το σχέδιο συνολικής ανάπλασης του ΟΑΚΑ στο ταμείο ανάκαμψης με 43 εκατομμύρια ευρώ. Θα ξεκινήσουμε τη συντήρηση και την ενεργειακή αναβάθμιση του κεντρικού σταδίου, την επισκευή του στεγάστρου, που απειλείται σήμερα με εκτεταμένη διάβρωση. Δεν είχε γίνει η παραμικρή παρέμβαση στο στέγαστρο τα τελευταία 17 χρόνια», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Πρόσθεσε δε, εμφατικά: «Το Ολυμπιακό Κέντρο μετατρέπεται πια σε Ολυμπιακό Πάρκο της Αθήνας. Ανοιχτό και διαθέσιμο για την άθληση, αλλά και την ψυχαγωγία των κατοίκων. Ένας χώρος πρωταθλητισμού γίνεται και χώρος μαζικού αθλητισμού…Θα σταθώ στο τριπλό αποτύπωμα αυτής της παρέμβασης που είναι καταρχάς οικολογικό. Είναι ταυτόχρονα ένα σημαντικό αναπτυξιακό έργο».

Εξηγώντας τα δημοσιονομικά οφέλη ο πρωθυπουργός επισήμανε: «Το ΟΑΚΑ σήμερα στοιχίζει στον Έλληνα φορολογούμενο παραπάνω από επτά εκατομμύρια ευρώ ετησίως και σκοπός μας είναι μέσα σε τρία χρόνια ο προϋπολογισμός του να είναι ισοσκελισμένος και αμέσως μετά να παράγει αρκετά έσοδα, ώστε να υποστηρίζει τη συντήρηση του».

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι το σύμπλεγμα των ολυμπιακών εγκαταστάσεων θα αποδοθεί αναβαθμισμένο στους Αθηναίους: «Το συγκεκριμένο έργο είναι ένα από τα δέκα μεγάλα της δέσμης πρωτοβουλιών ενεργειακής και χωροταξικής μεταρρύθμισης που περιλαμβάνει το εθνικό σχέδιο ανάκαμψης. Το πρόγραμμα Ελλάδα 2.0 μπαίνει ήδη σε εφαρμογή με τη χώρα πανέτοιμη να το υλοποιήσει. Οι πρώτοι πόροι θα εκταμιευτούν πριν από το τέλος αυτού του μήνα και θα αγγίζουν τα τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ», ήταν η χαρακτηριστική αφορά του.

«Ο κάθε επισκέπτης αυτού το χώρου έχει τα ίδια ανάμεικτα συναισθήματα που πιστεύω όλοι μας νιώθουμε και τώρα. Από τη μία πλευρά περηφάνια και νοσταλγία με αποκορύφωμα τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Πρόσθεσε μάλιστα: «Όλοι κρατάμε τις δυνατές στιγμές από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Το τι έγινε στη συνέχεια είναι λίγο πολύ γνωστό σε όλες και όλους. Απογοήτευση. Πολύ σημαντικές εγκαταστάσεις αφέθηκαν στην τύχη τους. Όπως συνέβη σχεδόν με το σύνολο των ολυμπιακών υποδομών» προσέθεσε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι «οι μεγάλες παρεμβάσεις δεν πρέπει να έχουν μόνο όγκο και έκταση», «πρέπει να και προνοητικότητα στο σχεδιασμό τους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ