ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παναγιωτόπουλος: Η αγορά των Rafale υπογραμμίζει το στρατηγικό χαρακτήρα Ελλάδας – Γαλλίας

Παναγιωτόπουλος: Η αγορά των Rafale υπογραμμίζει το στρατηγικό χαρακτήρα Ελλάδας – Γαλλίας
ΑΠΕ-ΜΠΕ / STR

Με σχόλιά στους λογαριασμούς στους σε Facebook και Twitter, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, σχολίασαν την άφιξη του πρώτου Rafale στην Ελλάδα. 

«Σήμερα παραλάβαμε το πρώτο σύγχρονο μαχητικό αεροσκάφος "#Rafale" σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Αεροπορική Βάση "125 Istres-Le Tubé", στην Ίστρ της Γαλλίας. Η στιγμή που όλοι περιμέναμε.

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε και για τα υπόλοιπα Rafale. «Η Πολεμική Αεροπορία βήματα μπροστά», αυτό έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος με την ευκαιρία της σημερινής τελετής παραλαβής του πρώτου μαχητικού αεροσκάφους "Rafale" της Πολεμικής Αεροπορίας στην Ιστρ της Γαλλίας».

«Η επιλογή της αγοράς των γαλλικών μαχητικών Rafale υπογραμμίζει το στρατηγικό χαρακτήρα των ελληνο-γαλλικών σχέσεων και την αμέριστη στήριξη της Γαλλίας στη χώρα μας, απέναντι σε προκλήσεις και απειλές. Επιβεβαιώνει μία μακροχρόνια παράδοση εξαιρετικών σχέσεων συνεργασίας μεταξύ των χωρών μας, τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και στο πλαίσιο περιφερειακών και διεθνών οργανισμών», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κατά την τελετή παραλαβής του πρώτου σύγχρονου μαχητικού αεροσκάφους Rafale.

Από την πλευρά του, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός, Κωνσταντίνος Φλώρος, έγραψε σχετικά στον προσωπικό λογαριασμό του στο Τwitter: «Θαυμάζοντας τα Εθνικά μας Χρώματα στο 1ο Rafale! Πραγματικά μοναδική στιγμή για την ΠΑκαι τις ελληνικες Ένοπλες Δυνάμεις.

Εν αναμονή για τις ακόμα 17 «Ριπές» που θα «αλλάξουν τα δεδομένα», εξασφαλίζοντας καθαρό στρατηγικό πλεονέκτημα στους Ουρανούς μας!!

Νέος ζωτικός σύνδεσμος στην ιδιαίτερη σχέση Ελλάδας -Γαλλίας που και πάλι επιλέγουν να βρεθούν στην σωστή πλευρά της ιστορίας, με σεβασμό και προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας!».

Σημειώνεται ότι όπως είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος , το πρώτο αεροσκάφος και τα υπόλοιπα πέντε της πρώτης εξάδας, που θα έρθουν μέχρι το τέλος του χρόνου θα μείνει δυο-τρεις εβδομάδες ακόμα στη Γαλλία, προκειμένου να ολοκληρώσουν τα πληρώματα την εκπαίδευσή τους και να υποδεχθούν την επόμενη τετράδα των χειριστών που θα αρχίσει την εκπαίδευση.

«Μετά θα έρθουν στην Ελλάδα ακολουθούμενα από το τρίτο, το τέταρτο και ούτω καθεξής μέχρι να συμπληρωθεί η εξάδα στο τέλος του χρόνου.

Και βέβαια του χρόνου άλλα έξι και ούτω καθεξής. Παράλληλα εκπαιδεύονται και οι ομάδες των τεχνικών εδάφους που υποστηρίζουν και συντηρούν αυτό και όλα τα αεροσκάφη».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ