ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πηγές Μαξίμου κατά ΣΥΡΙΖΑ: Αμήχανα «ναι μεν, αλλά» για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών

Πηγές Μαξίμου κατά ΣΥΡΙΖΑ: Αμήχανα «ναι μεν, αλλά» για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών
INTIME / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Βολές προς τον ΣΥΡΙΖΑ έριξαν κυβερνητικές πηγές, κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι συνεχίζει τα «ναι μεν, αλλά» στο θέμα της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αμήχανος συνεχίζει τα "ναι μεν, αλλά". Τώρα έχει εφεύρει την προαιρετική υποχρεωτικότητα» σχολίασαν κύκλοι της κυβέρνησης

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αμήχανος συνεχίζει τα "ναι μεν, αλλά". Τώρα έχει εφεύρει την προαιρετική υποχρεωτικότητα για να πει ότι είναι αντίθετος στη ρύθμιση που έφερε η κυβέρνηση για την υποχρεωτικότητα εμβολιασμών συγκεκριμένων επαγγελματικών κατηγοριών σε ευαίσθητες θέσεις» σχολίαζαν κυβερνητικοί κύκλοι για την κοινή δήλωση του Ανδρέα Ξανθού και της Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου.

«Όταν θέλεις να αρέσεις σε όλους, τελικά δεν αρέσεις σε κανέναν, που θα 'λεγε και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Κούλογλου. Περιμένουμε ότι μετά την προαιρετική υποχρεωτικότητα, θα ακούσουμε για υποχρεωτική προαιρετικότητα» πρόσθεσαν.

ΣΥΡΙΖΑ: Η τροπολογία σημαίνει απολύσεις

Νωρίτερα οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ, Υγείας Ανδρέας Ξανθός και Εργασίας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, εξέφραζαν την αντίθεσή τους στην τροπολογία που θεσπίζει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για το προσωπικό των δημόσιων και ιδιωτικών δομών υγείας και των μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων ή ατόμων με αναπηρία, υποστήριζαν ότι στην πράξη αυτό σημαίνει απολύσεις εργαζομένων στις ιδιωτικές δομές και συμβασιούχων σε δομές του ΕΣΥ και σε προνοιακά ιδρύματα.

Σε ανακοίνωσή τους ανέφεραν μεταξύ άλλων, ότι η κυβέρνηση αγνοώντας την εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής για «κλιμακούμενες πρωτοβουλίες της Πολιτείας», προχώρησε στην κατάθεση της τροπολογίας «χωρίς να έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια εφαρμογής συναινετικών μέτρων που προάγουν την ηθική της ευθύνης και της κοινωνικής αλληλεγγύης. Και, κυρίως, χωρίς καμιά προστασία του θεμελιώδους δικαιώματος στην εργασία, αλλά, αντίθετα, με ρητή πρόβλεψη για αναστολή καθηκόντων και μη καταβολή αποδοχών σε ανεμβολίαστο προσωπικό του Δημόσιου και του Ιδιωτικού Τομέα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ